Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M by mohlo vyrobit sportovní M7

Michal Fokt
Diskuze (18)
Sportovní divize BMW prý vidí reálně trh pro sportovně zaměřené BMW M7, které dosud ani jediná generace této řady v historii neměla.

BMW M, to byly vždy výhradně ostré trojky a pětky, popřípadě "zetka" a přestože se postupem času aktivity sportovní a závodní divize BMW rozšířily dokonce i na SUV, jeden vůz zůstával stále stranou - luxusní sedan řady 7. A to i přesto, že konkurenční Mercedes i Audi taková auta už dlouhá léta nabízí.

To byla dobrá zpráva zejména pro Alpinu, která si s filozofováním, jestli by nejprestižnější BMW mělo nebo nemělo mít sportovní model, moc hlavu nelámalo a model B7 tak do značné míry tuhle díru v nabídce mnichovské automobilky zalepila. Teď však přichází pro Alpinu lehce znepokojivé zprávy.

Šéf vývoje BMW M Albert Biermann prozradil, že si BMW myslí, že by pro model M7 existoval velikostně dost zajímavý trh na to, aby se vedení automobilky, respektive divize GmbH začalo zajímat o možnosti jeho realizace. Mělo by to být možné prý už proto, že by BMW M7 mělo úplně jiné zaměření, než B7. Jak moc jiné, však neupřesnil.

Ovšem bez ohledu na možný potenciál M7 teď má BMW M jiné priority. Přednost má zkoumání možností pohonu všech kol pro budoucí generace modelů M5 a M6 a také vznik verze M3 pro karosářskou verzi GT. Pak se pozornost vývojářů může zaměřit třeba právě na M7. Jisté naopak je, že bez verze M zůstane model X3 i X4, které se budou ladit pouze v rámci oddělení M Performance.

Michal Fokt
Diskuze (18)
17. 12. 2013 14:17
Re: Přebouchávat model této třídy
To je S8 na českých silnicích tak špatná? Osobně ji považuji za nejlepší sedan od Audi. Není to auto, kvůli kterému bych vstal o hodinu dříve, abych mohl jet do kanceláře zajímavější cestou. Není to ani S7. Je to pořád tank, tedy pořád je to A8. Velmi rychlý tank, když na to přijde. Mám na ní rád hlavně dvě věci - dobrá výbava v základu (za ty peníze to vůbec není špatné) a motor. Jen bych vyměnil koncovky výfuků. Víc se mi líbí ty podlouhlé z W12, které jsou po faceliftu na všech motorizacích, kromě S8.

Možná je to v tom, že se na S8 nedívám jako na "sportovní" derivát. S jsou pro mne v první řadě vrcholem dané řady. A8 se liší jen v tom, že má vrcholy dva - v prodlouženém provedení je to W12.
Avatar - Dinar
17. 12. 2013 12:18
Re: Přebouchávat model této třídy
Vídím to podobně, krátké 760i by stačil jen nějaký Mperformance plastik kit a hotovo. Snažit se o M7 a pak zaměstnat marketing tím, aby mu "našel" pozici v modelové řadě, "vysvětlil" rozdíly mezi emkem a zbytkem sedmiček, je ztráta času, dopadlo by to stejně trapně jako v případě AMG. Navíc je tu Alpina, bmw sedmičku k S AMG nepotřebuje.
17. 12. 2013 11:18
Re: Přebouchávat model této třídy
Bral jsem to tak, že celá pointa vyšší střední je ti dát špičkovou techniku v balíčku zaměřeném na řidiče (ve smyslu, že řidič má být ten nejdůležitější). Jediný sportovec v téhle třídě je dnes Panamera. Zbytek jsou prostě limuzíny s výkonným motorem. To, že dostaneš v základu dekor z uhlíkového kompozitu, na tom nic nezmění.

Navíc 7er má i v krátké verzi dvanáctiválec. Jako jediná, pokud vím. Když pominu, že M7 je podle mne zvrácenost (asi proto, že M pro mne vždy něco znamenalo), tak bych očekával dvanáctiválec. Něco na úrovni 65 AMG.
Avatar - Johny.Rico
17. 12. 2013 11:08
Re: Přebouchávat model této třídy
Pravověrné... ano. Ale mrkni na Cayenne? Vsadím se, že jsi taky nadával, jak přišlo, ale podívej se, kam ten model firmu dotáhl? Tohle jsou dle mě zbytečné, a díky bohu jen diskuzní nářky.
Avatar - Johny.Rico
17. 12. 2013 11:06
Re: Přebouchávat model této třídy
Myslíš si ty. Ale podívej se na prodeje S63. To čeká stejný osud (M7). Krom tooh to bude vlajková loď M, a to se taky musí z marketingu počítat. Je to stejně zvláštní jako nadávat na X5M, 550Md atd atd., prodává se? Prodáva! Tak proč kritizovat? Konec konců, je to i tvá oblíbená značka, mohl bys být trochu umírněnější :-))))

A btw: kolik lidí myslíte, že používá to těžké eSkové 63 AMG prasátko na "sportování?" No tak! Tady jde o image, to snad lze pochopit, ne?