Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M Performance pakety nově pro řadu X5 a 2

Jan Mička
Diskuze (0)
Pokud si chcete koupit skutečně sportovní BMW, nemusíte sahat po verzích M nebo M paketu.

BMW přichází s novinkami pro dva nejdůležitější modely posledních týdnů. Zákazníkům nabídne originální příslušenství M Performance pro kupé řady 2 a SAV X5, které přidá nejen na vzhledu, ale také výkonu. Všechny díly se montují na již vyrobené vozy, ty původní vám tedy zůstávají.

Od března příštího roku bude možno objednat M Performance paket pro všechny verze nejnovějšího kupé řady 2. Vnější komponenty byly navrženy s velkým důrazem na funkční a estetické vlastnosti. Základem jsou zcela nové nárazníky, vpředu s velkými otvory pro přívod vzduchu a vzadu s funkčním difuzorem. Nechybí decentní aerodynamické křídlo a kryty vnějších zpětných zrcátek z karbonu, stejně jako charakteristické polepy s nápisy M Performance. Vůz stojí na 19“ kovaných kolech, podvozek je oproti standardní verzi snížený o 20 milimetrů. Zapracovalo se i v interiéru, kde bylo použito množství Alcantary a karbonu. Tříramenný sportovní volant je v horní části opatřen diodami, které řidiči napoví správný čas pro přeřazení.

Paket M Performance obsahuje také spoustu technických vylepšení. Řada 2 může mít sportovní podvozek s novými tlumiči, dokonce i brzdy se od standardních verzí liší. Automobilka prozatím nabízí Performance Power Kit pro verzi 220d, díky čemuž došlo k navýšení výkonu na 147 kW (+12 kW). Točivý moment vzrostl na 420 N.m, (+40 N.m.), kombinovaná spotřeba paliva 4,5l/100 km by však měla zůstat zachována.

Ve stejném duchu se přistupovalo k úpravě nejnovější generace BMW X5. Přední nárazník dostal karbonový splitter, vzadu najdeme difuzor a postranní deflektory z téhož materiálu. Vůz stojí na masivních 21“ kolech, které jsou vyvedeny v kombinaci stříbrné a černé barvy. Ani interiér nepostrádá karbon. Najdeme jej na voliči automatické převodovky, volantu a středovém tunelu, pedály a odkládací plocha pro levou nohu jsou z ušlechtilé oceli.

BMW X5 se nezapomíná na zvýšení výkonu. Performance Power Kit je prozatím dostupný pro přeplňovaný zážehový šestiválec 35i, který má základní výkon 225 kW a točivý moment 400 N.m. Jeho instalací dojde k navýšení o 15 kW a 50 N.m., stejně jako v případě kupé řady 2 se nezmění kombinovaná spotřeba paliva. Vůz oproti standardní verzi lépe reaguje na povely plynového pedálu, akcelerace je doprovázena mohutným zvukem šestiválce.


Jan Mička
Diskuze (0)