Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M3: V okruhové sérii DTM i jako Safety Car

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka BMW se vrací do seriálu DTM se speciálem M3 DTM. Kromě závodních vozů pro letošní sezónu připravila i Safety Car, kterým je stylově M3.

BMW se do DTM vrací po dvaceti letech. Pro boj s konkurencí si v Mnichově připravili závodní speciály M3 DTM. Těch se na start prvního závodu letošní sezóny pořádaného 29. dubna na Hockenheimringu postaví šest.

Zatímco šestice kupé M3 bude bojovat s konkurenčními Audi a Mercedesy o vítězství, bude nad jejich bezpečností bude bdít sedmá M3 v roli Safety Caru. Divize BMW Motorsport tento vůz odhalila prozatím jen na několika fotografiích na své stránce na facebooku.

Na nich se předvádí čistě bílé kupé BMW M3 s nezbytným majákem na střeše. Od sériové M3 se Safety Car na první pohled liší novou kapotou motoru s řadou průduchů. V interiéru je samozřejmostí bezpečnostní klec a skořepinová sedadla Recaro.

Pod kapotou této M3 bude s největší pravděpodobností pracovat vidlicový atmosférický osmiválec o objemu 4,4 l z modelu M3 CRT s výkonem 330 kW (450 k) v 8300 min-1 a točivým momentem 440 Nm při 3750 min-1, který je zkombinován s dvouspojkovou převodovkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)