Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW má fantastický koncept létající motorky (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
BMW Hover Ride Design Concept je nádhernou fantazií, která je výsledkem spolupráce mezi značkami BMW Motorrad a Lego Technic.

Na podzim loňského roku byla představena stavebnice Lego Technic, která je věrným modelem cestovního endura BMW R 1200 GS Adventure a její prodej byl zahájen na začátku letošního roku.

Stavebnice Lego jsou tradičně vybaveny návody na stavbu minimálně dvou modelů. Tím prvním je v tomto případě již zmíněné enduro a tím druhým se stal futuristický létající stroj, který si ponechal řadu typických prvků pro model R 1200 GS Adventure.

Právě tento model se stal předlohou pro stavbu BMW Hover Ride Design Concept za využití komponentů ze skutečného motocyklu u BMW Junior Company.

Koncept, který je postaven kolem plochého dvouválce modelu R 1200 GS Adventure, tedy není ukázkou budoucnosti strojů BMW Motorrad, ale pouhou fantazií inspirovanou stavebnicí Lego Technic, která se není schopna letu a jiného pohybu vlastní silou.

BMW Hover Ride Design Concept byl představen na výstavě Lego World v Kodani a má být k vidění na řadě dalších míst v Dánsku i Německu. V létě letošního roku pak má být vystaven v BMW Welt v Mnichově.

Skutečný létající motocykl značky BMW Motorrad je tedy stále jen hudbou budoucnosti, ale ten malý od Lego Technic, který jej inspiroval, je k mání jako druhý model v rámci stavebnice BMW R 1200 GS Adventure.

Stavebnice obsahuje celkem 603 dílků a model cestovního endura, který je z ní postaven, je vysoký 18 cm, dlouhý 33 cm a široký 10 cm. Vedle svého vzhledu se skutečnému motocyklu přibližuje funkčním odpružením a písty jeho dvouválce se dají do pohybu jakmile se roztočí zadní kolo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)