Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW má nového šéfa Haralda Krügera

David Bureš
Diskuze (2)
Dosavadní předseda představenstva automobilky BMW Norbert Reithofer končí ve funkci kvůli svému věku.

Na řádné valné hromadě automobilky BMW byl zvolen nový předseda představenstva, kterým se podle očekávání stal Harald Krüger, dosavadní vedoucí výroby. Příchod Krügera do funkce šéfa BMW byl avizován již na konci loňského roku.

Krüger je dlouholetým zaměstnancem mnichovské automobilky, do BMW Group nastoupil již v roce 1992. Členem představenstva je pak od prosince 2008.

V minulosti byl Krüger šéfem oddělení lidských zdrojů, mezi červnem 2012 a dubnem 2013 byl zodpovědný za poprodejní služby a za značky Mini, BMW Motorrad (zaměřenou na motocykly) a Rolls-Royce. Od dubna 2013 byl členem představenstva zodpovědným za výrobu.

Krüger se narodil říjnu 1965 v německém Freiburgu. Na technické univerzitě v Brunswicku vystudoval obor strojní inženýrství, později tentýž obor studoval v Aachenu.

Zatímco dosavadní předseda představenstva BMW Norbert Reithofer se zaměřil na rozvoj úsporných modelů, které sdružil do nové divize BMW i, úkolem pro Krügera bude udržet vysokou profitabilitu výroby a setrvat na pozici největší luxusní automobilky světa.

Krügerův předchůdce zůstává v mnichovské automobilce i nadále, na řádné valné hromadě byl Reithofer zvolen do dozorčí rady, kterou povede jako její předseda. Důvodem konce Reithofera ve funkci předsedy představenstva je jeho stáří, za rok mu bude 60 let, což je věk, kdy top manažeři mnichovské značky odcházejí do důchodu.

Reithofer ve funkci předsedy dozorčí rady střídá Joachima Milberga, který tuto pozici držel dlouhých 11 let. Dvaasedmdesátiletý Milberg z tohoto postu sám odstoupil, v následujících letech se chce věnovat charitativním nadacím a oblasti sociální odpovědnosti.

Řádná valná hromada znamenala i další změny v nejvyšším vedení BMW. Členem představenstva zodpovědným za produkci se místo Krügera stal Oliver Zipse, který byl dosud viceprezidentem korporátního plánování a produktové strategie. Simone Menneová se pak stala novou členkou dozorčí rady, díky čemuž BMW jako první německá automobilka splňuje požadavek genderové vyváženosti, podle kterého 30 % křesel v dozorčí radě musí zaujímat ženy.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Bubáq
14. 5. 2015 22:52
Re: ok
:yes: :yes: :yes:
... a taky by se mohl zaměřit na zlepšení kvality montáže a související detaily... Fakt je, že nejvíce prodávají v Číně, na Blízkém Východě, v Evropě se drží díky skvělým motorům; nároční evropští zákazníci by mohli ztratit trpělivost kvůli podvozkům ztrácejícím tradiční náskok vůči konkurenci.
V designu jasně vítězí Mercedes, ale od nového šéfa (bohužel) nelze očekávat nějaký zásah ve prospěch Evropy a našeho vnímání sportovní vyvážené elegance... I když špionážní snímky nové sedmičky naznačují hodně dynamický profil... (už dělám stějný počet teček, jako topper :-! )