Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW nesmí používat slogan Zero Emission u svých elektromobilů

Dariusz Szynder
Diskuze (188)
Britský národní regulátor reklamního obsahu (ASA) rozhodl, že BMW nemůže v souvislosti se svým konceptem elektrického pohonu ActiveE tvrdit, že jím vybavené automobily mají nulové emise.

Většina elektřiny dostupná ve Velké Británii je vyráběna z fosilních paliv. Z tohoto důvodu tamní regulátor reklamního obsahu (ASA) tvrdě zasahuje proti možným nepravdivým tvrzením objevujícím se v reklamních sděleních.

Poslední obětí regulátora se stalo BMW, kterému bylo zapovězeno tvrdit, že díky pohonu ActiveE nebudou jeho vozidla produkovat škodlivé CO2. BMW argumentovalo, že slogan se týká pouze emisí samotného automobilu. Regulátor však odmítl vyčlenit emise produkované automobilem od emisí vznikajících při výrobě elektřiny a zakázal BMW používat reklamu v její aktuální podobě.

Aby se pro příště zamezilo těmto problémům, vydalo ASA nové směrnice týkající se automobilových reklam zdůrazňujících otázku životního prostředí.

Doporučujeme
BMW Concept ActiveE: Mnichovští také chystají elektromobil

Dariusz Szynder
Diskuze (188)
10. 8. 2010 01:50
Re: VÝPOČET !!
Možná je namistrovaný zmetek, možná je blb, ze kterého mají srandu, ale ty ses poměrně efektním způsobem poslal hluboko pod něj gratuluji... :-!

K věci:
Když budu mít podnikatelský nápad a udělám jednoduchou věc, vezmu Aston Martina(můj oblíbený, ostatní doplňte dle osobních preferencí), vytáhnu z něj motor a místo toho tam namontuju baterie a elektromotor. Protože mi zbude jeden suprovej V12, tak ho přebuduji na generátor,abys mohl svůj hypermoderní elektromotor nabíjet třeba na odříznutém ostrově. Bude provoz takového vozítka prost emisí?

Přijde mi, že vy hrdinní hoši se tu poplacáváte po ramenou, jak jste zase jednou zachránili matičku zemi a vůbec vás netrápí, že ten motor, který jste vymontovali, se akorát přesunul do nejbližší elektrárny(řečeno obrazně). Ale já nic, po mně potopa... ;-)
7. 8. 2010 13:41
Re: VÝPOČET !!
Já okamžitou spotřebu příliš nesleduji, ale nepamatuji si že by mi dvoulitrový koncernový diesel na pětku ukázal spotřebu 15litrů... Natož 25.... Viděl bych to kolem 12-13litrů pod "plným" plynem...
Takže bych se skoro přiklonil že výsledné emise vycházejí řádově +- nastejno.
7. 8. 2010 13:37
Re: VÝPOČET !!
Já si tu diskuzi pročetl celou a minimální přínos mají zejména tvé příspěvky... Samo že ten výpočet není přesný ale to zde nikdo netvrdil, šlo o řádový výpočet, ke kterému se mohl kdokoliv připomenout faktickou poznámkou. Což smysluplně, a má pravdu, udělal akorát kyklop.
Zatímco tvé plačky opravdu pouze zaplňují diskuzi. Přijď s nějakými čísly a nebo fakty, bezduché holopříspěvky se snahou někoho znevážit jsou opravdu jen obtěžující...
7. 8. 2010 13:30
Re: A BUDE SA K EMISIAM AUT NA BENZIN/NAFTU PRIRATAVAT AJ EM
Kdyby sis to precetl, tak bys vedel ze o tom tady uz bavilo. Kdybys misto tupeho omilani tehoz dokala prisel s necim prinosnym do diskuze... :no: :no: :no:
Avatar - Blue Sun
6. 8. 2010 12:59
Re: A BUDE SA K EMISIAM AUT NA BENZIN/NAFTU PRIRATAVAT AJ EM
Nebude, protože to se wolffovi nehodí do krámu.