Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW nesmí v Kanadě používat písmeno M, patří totiž Inifiniti

Michal Otruba
Diskuze (44)
Kanadský soud rozhodl, že písmeno M nepatří automobilce BMW a zakázal jí ho u sportovních modelů používat. Jak se tedy budou exkluzivní modely z Německa jmenovat?

Německá automobilka BMW již po desetiletí označuje své “nabroušené“ modely písmenem M. V Kanadě jí nyní ale vyvstal problém, protože písmeno M ve svém názvu používá i japonský Nissan resp. Infiniti pro modely M35/M45. A protože si každá ze stran dělá na eMko nárok, začaly se obě značky soudit.

První kolo soudního procesu vyhrálo BMW a dál tak používalo M. Nissan se s tím ale nehodlal smířit, odvolal se ke Kanadskému federálnímu odvolacímu soudu a ten dal zapravdu jemu. Nissan tak, na rozdíl od mnichovských, může písmeno M nadále u svých vozů používat. Pokud se obě znesvářené strany nějak mimosoudně nedohodnou, bude muset německá automobilka v Kanadě označovat své “M modely“ jinak. Otázka zní: Jak?

Michal Otruba
Diskuze (44)
10. 8. 2007 12:50
Re: Patří jim to
Ja ho respektujem, ale taktiez si myslim, ze BMW stoja radsej o miliony inych, nez o Teba jedneho. A tomu pisposobuju svoje auta. ;-)
9. 8. 2007 22:00
Re: PRŮMYSLOVÁ PRÁVA
Tak že tobě bych tu vykal... to nehrozí ani náhodou >:-[] :-!
Avatar - 12Eagle
9. 8. 2007 15:20
Žeby?
Osobne som toho názoru, že podobné veci by sa nemali dať registrovať. Nech si používa označenie kto chce aké chce a úspešnejší bude aj známejší. A ten druhý, ak je dobrý, sám si dá individuálne označenie, aby sa odlíšil, a ak nie je dobrý bude parazitovať, ale to mu aj tak nepomôže.
Takže ak sa povie "M", tak to je pre každého BMW bez ohľadu na to, kto má kto registrované.
Avatar - 12Eagle
9. 8. 2007 15:09
Re: Patří jim to
Určite o neho nebojujú... Ale v kútiku duše sa za BMW určite obzrie. >:D
9. 8. 2007 14:19
Re: Další férovka..
:yes: