Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW plánuje novou značku pro Čínu, její vozy použijí mnichovskou techniku

David Bureš
Diskuze (7)
V portfoliu koncernu BMW Group v současnosti chybí levná značka. To se však může v následujících letech změnit.

Mnichovská automobilka BMW chystá založit novou značku, která bude své modely vyrábět v Číně. Vznikne ve spolupráci s čínskou automobilkou Brilliance Automotive , se kterou BMW již nyní spolupracuje.

Čínská média spekulují, že se nová značka bude jmenovat Zhi Nuo, což v překladu znamená slib nebo naděje. Název chystané značky má být zveřejněn již na nadcházejícím šanghajském autosalonu, který startuje 20. dubna.

V Šanghaji by BMW mělo dát také najevo, jaké plány s novou značkou má. Použití starší techniky naznačuje, že Zhi Nuo bude nabízet spíše levnější auta. Taková značka navíc v portfoliu koncernu BMW Group – vedle BMW je jeho součástí Mini a Rolls-Royce.

Nová značka bude vyrábět a prodávat své vozy v Číně, automobily ale patrně budou vyváženy i na další trhy. Šéf prodejů BMW Ian Robertson nevylučuje ani možnost prodeje těchto aut v Evropě.

Základem vozů čínsko-německé značky bude technika z dílny BMW. Hovoří se o použití platformy z minulé generace řady 3 nebo z aktuální X1.

Automobily budou vyráběny v továrně Šen-jang, který provozuje BMW Brilliance Automotive, joint venture automobilek BMW a Brilliance Automotive. Auta mají být prodávána v samostatných dealerstvích, tudíž ne ve stejných showroomech jako BMW.

Spolupráce s Brilliance je nutná kvůli čínským předpisům, které přikazují cizím automobilkám, aby novou značku pro zdejší trh vyvinuly ve spolupráci s domácím výrobcem. Část nově nabízených aut navíc musí dostat elektrické nebo hybridní ústrojí.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - Hotwire
8. 4. 2013 12:54
Re: hmm
nie, bude to CMW, china motoren werke >:D
Avatar - pelikoš
8. 4. 2013 10:03
hmm
a mohla by se jmenovat BMV >:-[]
7. 4. 2013 23:33
Re: *...
Velmi pěkně a odborně okomentováno. Už dlouho jsem si z diskuze tolik hodnotného neodnesl.
Avatar - guze
7. 4. 2013 23:30
Re: *...
Řekl Lio, který má vagínu na čele a celý den na sebe kouká do zrcadla...
7. 4. 2013 23:18
*...
Drahe sracky uz bmw predava... teraz bude aj lacne sracky... :no: :no: :no: