Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 6 se bude vyrábět v Dingolfingu

Michal Fokt
Diskuze (11)
Nový sportovní vůz s legendárním označením "řada 6" se začne vyrábět již počátkem roku 2003 v bavorském Dingolfingu.

Nový sportovní vůz s legendárním označením "řada 6" se začne vyrábět již počátkem roku 2003 v bavorském Dingolfingu.

Kultovní automobil značky BMW, řada 6, bude oživen na jaře příštího roku. Sportovní kupé bude mít nelehký úkol nahradit stařičký sporťák osmičkové řady, a zároveň navázat na oblíbenou „šestku“, která v současnosti patří k vyhledávaným sběratelským exemplářům. Počátkem příštího roku bude spuštěna předsériová výroba BMW 6, takže se dá předpokládat její představení již letos v září v Paříži, v krajním případě pak v březnu 2003 v Ženevě.

Vzhled vozu se prozatím úzkostlivě tají a ani všudypřítomný německý a britský tisk nemá zatím jeho snímky. Doufejme jen, že to BMW s extravagancí u tohoto stroje moc nepřežene, protože i tak by měl být tento vůz velmi vyspělý. Karoserie bude mít řadu dílů z kompozitního plastu, některé z hliníku a dosud blíže neupřesněný „zbytek“ z klasické oceli.

Dingolfing je největší továrnou BMW a „šestka“ zde bude v dobré společnosti, neboť se zde vyrábějí BMW řady 5 včetně provedení M5 a nově i luxusní sedany řady 7, kvůli kterým byla továrna přebudována a rozšířena nákladem 500 milionů euro. Krom toho má výrobní závod obří lisovnu dílů karoserií a jejich výškový sklad.

Michal Fokt
Diskuze (11)