Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 7 na českém trhu!

Michal Fokt
Diskuze (6)
Počínaje včerejším dnem si už i v České republice můžete koupit zbrusu nové BMW řady 7.

Počínaje včerejším dnem si také v České republice můžete koupit zbrusu nové BMW řady 7.

Nejluxusnější model bavorské automobilky BMW se začal včera prodávat i na českém trhu. „Sedmička“ k nám prozatím přichází s dvojicí zážehových motorů o objemu 3,6 a 4,4 l a s jedinou karoserií. V březnu příštího roku k ní však přibude také prodloužená verze L a v září dorazí zbytek modelové palety, představovaný automobily osazenými přeplňovanými vznětovými jednotkami s objemem 3,0 a 4,0 l, spolu s šestilitrovým benzinovým motorem. Všechny tyto verze bude pochopitelně možné zakoupit též ve zmíněné prodloužené verzi.

Zmiňovat se dopodrobna o technických finesách nového „bavoráku“ asi není třeba, informovali jsme o nich již před časem ZDE. Za připomenutí však stojí fakt, že se ze středového tunelu vytratila řadicí páka a přesunula se na sloupek volantu, přičemž její místo zaujal multifunkční ovladač systému iDrive, který zobrazuje své údaje na displeji středového panelu.

Základní cena „nejlevnějšího“ BMW 7, modelu 735i činí 2 462 900 Kč, za vůz osazený motorem o objemu 4,5 l zaplatíte nejméně 2 756 800 korun. Český importér předpokládá v příštím roce prodej 160 vozů řady 7, za zmínku přitom stojí, že do konce toho letošního poputuje k českým zákazníkům již 30 „sedmiček“. Jde o automobily, objednané již letos v září, dodací lhůta totiž činí tři měsíce. Na všechny automobily BMW řady 7 se bude vztahovat dvouletá záruka, přičemž šestiletá na prorezavění karoserie zůstává nezměněna.

A perlička na závěr – ještě předtím, než, byl vůbec prodej BMW řady 7 zahájen, stačilo získat ocenění Zlatý volant, udělované každoročně německým časopisem Bild (tímto titulem se může pochlubit kupříkladu také Škoda Fabia)

Michal Fokt
Diskuze (6)