Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW rozšíří výrobní kapacity v USA

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Německá automobilka BMW už nechce tratit na rostoucím kurzu eura a rozšíří své výrobní kapacity ve Spojených státech. V budoucnu tak bude moci v Severní Americe vyrábět až 200 tisíc automobilů ročně.

Německý výrobce luxusních vozů BMW by rád posílil svou výrobu ve Spojených státech a vyhnul se tak mimo jiné nepříjemným důsledkům vývoje měnového kurzu eura vůči dolaru. Šéf BMW Norbert Reithofer na valné hromadě společnosti tento týden prohlásil, že automobilka na severoamerickém trhu prodává více automobilů, než kolik tam vyrobí. Z tohoto důvodu budou v budoucnosti v továrně BMW ve Spartanburgu vyráběny nové verze menšího SUV X3 a nový crossover X6 (o vozu více v článku Spy Photos: Nové BMW X6 na severu Švédska). Kapacita továrny tak bude rozšířena ze současných 140 tisíc vozů ročně na 200 tisíc automobilů ročně. BMW minulý rok ztratilo kvůli zvýšení kurzu eura vůči dolaru na 666 milionů euro.

Následovník současného modelu X3, který v Rakousku pro BMW vyrábí automobilka Magna Steyr, by se měl na trhu objevit v roce 2010. V loňském roce se prodalo 113 tisíc kusů tohoto modelu. Druhým vozem, který bude v USA nově vyráběn, se stane crossover X6. Tento model by se měl na trhu objevit na konci příštího roku.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)