Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW rozšířilo továrnu ve Spartanburgu

David Bureš
Diskuze (0)
V USA se bude vedle modelů X5 a X6 vyrábět i nová X3.

BMW Group rozšířilo svoji továrnu ve Spartanburgu v Jižní Karolíně. Během tří let zde investovalo miliardu dolarů kvůli zvýšení výroby na 240.000 aut ročně. Ve Spartanburgu se bude vedle modelů X5 a X6 vyrábět i nové BMW X3.

Výrobní kapacita rozšířené továrny vzroste příští rok na 240.000 automobilů ročně, což je nárůst o 50 % oproti době před modernizací. BMW chce tímto tahem pokrýt očekávaný nárůst prodejů aut v luxusním segmentu. Ve Spartanburgu se modely X3, X5 a X6 nevyrábí jen pro Severní Ameriku, ale i pro ostatní světové trhy.

„Spojené státy v nejbližší budoucnosti zůstanou největším prémiovým trhem a my se chceme podílet na očekávaném růstu prodejnosti. Naše investice a vytváření nových pracovních míst jsou důkazem naší vazby ke Spojeným státům,“ říká Norbert Reithofer, šéf BMW Group. Podle jeho slov chce mnichovská automobilka zůstat nejprodávanější luxusní evropskou značkou v USA.

Montážní hala pro nové X3 byla navržena pro maximální flexibilitu výroby. Zákazníci mohou změnit specifikaci svého vozu ještě šest dní před začátkem jeho stavby. Pokročilé výrobní procesy snižují spotřebu vody asi o 30 %, díky integrovanému procesu lakování klesla o 30 % i spotřeba energie v lakovně.

BMW Group investovalo v Americe miliardu dolarů, vedle výstavby výrobní haly pro nové X3 ve Spartanburgu byly tyto prostředky použity na modernizaci americké centrály v New Jersey a stavbu dvou regionálních distribučních center na severovýchodě a středozápadu USA.

Výroba vozů BMW ve Spartanburgu odstartovala v září 1994. Během 16 let tam vzniklo více než 1,6 milionu aut. Mnichovská automobilka v továrně zaměstná 7.600 lidí, s rozšířením závodu vznikne 1.600 nových pracovních pozic. Vedle toho v Jižní Karolíně nepřímo zaměstnává 23.000 lidí, především dodavatele.

David Bureš
Diskuze (0)