Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW spustilo výrobu elektromobilu i3

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
BMW včera spustilo sériovou výrobu elektromobilu i3. Stal se tak prvním masově vyráběným elektrickým vozem mnichovské automobilky.

Poptávka po elektromobilech je v Německu zatím slabá. Výrobní ředitel BMW Harald Krüger je však ve výhledu vývoje poptávky optimistický. Kolik vozů i3 se má v Lipsku montovat však odmítl říct. Podle něj to bude záviset na vývoji poptávky.

U prodejců se má nové BMW i3 poprvé objevit 16. listopadu. Cena vozu s karoserií z uhlíkových vláken bude začínat na 34.950 eurech (asi 901.000 Kč). To je asi 20 procent nad úrovní základní verze nejprodávanějšího BMW řady 3. Podle Krügera byl zatím zájem o zkušební jízdy novým autem velmi vysoký.

Analytici z automobilového průmyslu považují většinou strategii elektrických vozů BMW za velmi riskantní. Především kvůli tomu, že kupující zatím nejeví velké nadšení pro čistě elektrické vozy. V srpnu bylo v Německu zaregistrováno zhruba 214.000 nových aut, pouze 435 jich ale bylo elektrických. K tomu je evropský automobilový trh již několik let v krizi.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
22. 9. 2013 01:25
Promyšlený krok
Stratégové BMW nejsou amatéři jako třeba lidi od Renaultu, kteří pustí do výroby jakýkoliv neprodejný úlet. Tihle přesně ví, jaký typ lidí je ochoten zaplatit přemrštěnou cenu za "prémiový", prakticky použitelný elektromobil a taky ví, kolik takových lidí je. Přesně ví, co tito lidé čekají a tak jim to teď nabídnou. Jejich špičkovými technologiemi nabitý elektromobil dává smysl hned z několika důvodů. Především zásadně sníží emise CO2 celému koncernu, takže nebudou muset tolik škrtit svoje "velká" auta a vejdou se do požadavků EU. Jejich elektromobil je stavěný od základu jako elektromobil - není to jen klasické těžké auto, ze kterého někdo vyndal spalovací motor a narval do kufru baterky. Pro plno lidí bude tohle stylová alternativa do města, za kterou se zároveň nebudou muset stydět.
19. 9. 2013 15:35
PŘESNOST INFORMACÍ
ONO BYLO BY VHODNÉ ZMÍNIT, ŽE V PŘÍPADĚ VERZE REX JE TO HYBRID A TĚCH UŽ JEZDÍ HOOOODNĚ MOC... NA POUŽITÉ TECHNOLOGIE JE CENA +- OK.
HOLT JE TO NĚCO VÍC NEŽ PEUGEOT ION ATD...