Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW UK: V Británii se prodaly 2 miliony bavorských vozů

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Mnichovská automobilka na Ostrovech slaví: za 31 let našly v Británii své zákazníky 2 miliony aut s modrobílou vrtulí.

Společnost BMW UK Ltd. prodala svůj první automobil 1. ledna 1980. Šlo o nejostřejší a dnes skutečně vzácnou verzi řady 5 (E12): M535i. Dvoumiliontý exemplář patří také do současné pětkové řady, byť jde o Gran Turismo (F07), které sdílí techniku větší sedmičky.

Šťastným majitelem jubilejního kousku se stal Ken Haynes z Wolverhamptonu. Poté, co si převzal klíče od svého nového černého miláčka, se nechal slyšet: „Jsem rád, že jsem se stal dvoumiliontým zákazníkem BMW v Británii. 530d Gran Turismo je pro mě ideální, mám rád prostor, všestrannost a potrpím si na špičkovou výbavu. Podnikám jako soukromá osoba ve strojírenství a teď mám k dispozici luxusní auto, v jehož zavazadlovém prostoru převezu velké předměty. To je ideální kombinace.“ Chtěl snad Mr. Haynes říci, že mu GT bude sloužit mimo jiné i jako dodávka? No, proti gustu...

Bavorskou automobilku čeká další sláva. Do konce letošního září totiž celosvětově prodala celkem 5.839.866 vozů pětkové série, a to ve všech generacích od roku 1972. V době vydání článku to bude již o nějaký ten kousek více, každopádně meta 6 milionů se kvapem blíží.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)