Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW v Paříži

Ladislav Čermák
Diskuze (2)
BMW představilo novou generaci řady X3, vizi budoucího kupé řady 6 a několik menších novinek.

U bavorského technologického lídra se opět nehrálo na románskou okázalost. Rozlohou relativně menší expozice byla střízlivě elegantní, vystavené modely oblékly nekřiklavé barvy a hlavní atrakcí byla opět obří „autodráha“, po níž sjížděly při tiskové konferenci právě představované modely zpoza plenty, aby tam po jejím skončení zůstaly hezky naaranžované. Znovu nechyběly ani názorné technické prezentace (i když jich bylo tentokrát mnohem méně) a hostesky, rozdávající procházejícím novinářům cukrátka.

Jedinou světovou premiérou produkčního modelu je BMW X3, kterou jsme přímo na výstavišti osahali trochu důkladněji (První dojmy). Začíná se dvěma motory a osmistupňovou automatickou převodovkou, která díky zásobníku tlakového oleje poprvé spolupracuje se systémem Start&Stop. Pohon všech kol xDrive dostal novou funkci Drive Dynamic Control pro sportovnější chování. Již známe i české ceny.

Dalším debutem je Concept 6 Series Coupé, z jehož názvu je zcela zřejmé, o co jde.

Pětková řada se dočkala řady očekávaných novinek– motorová paleta sedanu i kombi se rozrostla oběma směry o verze 528i, 525d a 535d, nedávno uvedený Touring vylepšil pohon všech kol xDrive a M-paket a Gran Turismo postupně nabídne xDrive ke všem motorovým variantám, včetně premiérového spojení s osmiválcem 550i.

Celou paletou novinek se pochlubila i s portovní divize BMW M GmbH. Trochu paradoxně může znít, že mezi nimi nechybí ani doplňky pro M3, či systém Connected Drive pro X5 M a X6 M. Naopak v programu Individual lze zřejmě čekat téměř cokoliv.

Ladislav Čermák
Diskuze (2)
Avatar - saldy
6. 10. 2010 00:42
Re: Pokrok
Ta šestka vypadá naprosto úžasně, vizi předchozí jsem asi nepochopil ale tahle má opět vše na svém místě....klaním se až na zem
5. 10. 2010 22:03
Pokrok
BMW sa pomaly dava dokopy po dizajnovej spusti, ktoru tam zanechal Bangle.