Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW 1 (F20) – Nová generace v Berlíně

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Druhá generace BMW řady 1 pod svou pětidveřovou karoserií ukrývá klasické uspořádání pohonu.

Silueta nové generace BMW řady 1 je velmi podobná předchozímu modelu. Přední i zadní partie novinky naopak první generaci téměř ničím nepřipomínají a mají svůj vlastní styl.

Karoserie novinky se oproti první generaci prodloužila o 85 mm na 4324 mm a rozšířila o 17 mm na 1765 mm, zatímco výška 1421 mm se nijak nezměnila. Rozvor náprav se prodloužil o 30 mm na 2690 mm.

Paleta pohonných jednotek bude při uvedení na trh obsahovat pouze přeplňované motory. Zážehové verze 116i a 118i mají pod kapotou čtyřválec o objemu 1,6 l s přeplňováním BMW TwinPower Turbo. Vznětové verze 116d, 118d a 120d pohání čtyřválcový dvoulitrový turbodiesel.

Standardem pro všechny modely BMW 1 (F20) je šestistupňová manuální převodovka. Pro všech 5 motorizací však bude za příplatek k dispozici nová osmistupňová automatická převodovka.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
22. 7. 2011 01:43
Nádhera!
Už som to spomínal. Moje prvé reakcie neboli zrovna pozitívne. Časom však dozrelo víno a nová 1er sa mi veľmi páči. V pohybe vyzerá ešte lepšie a stretnutie naživo to isto ešte vylepší. To auto je nádherné. Síce som teraz kupoval nové auto a muselo byť kombi a to bude primárne slúžiť na dlhšie cesty, diaľničné presuny atď. Ak však v budúcnosti budem plánovať kupovať vozidlo určené na dochádzku do práce, tak presne takéto niečo bude medzi najhorúcejšími kandidátmi. To však bude najbližšie až tak o 5-6 rokov, tak ktovie čo všetko sa na trhu ešte objaví. Veľmi som zvedavý na nové A-čko od MB a novú A3. Budem to poriadny konkurenčný boj medzi D3 v tomto segmente! :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
20. 7. 2011 12:58
ned U R ban
A oni udělají k té příšerným fotkám i video. Zřejmě je to záměr, být víc civilní, ale tohle jim nesežere žádnej Urban, ani Jarin. Vyberou záměrně obyč ulici, špatné světelné podmínky, opět tu divnou metalízu, aha FZ4747 - takže i stejný exemplář. >:D Za tohle by měli dostat políček od vedení.