Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X1 po faceliftu: Návrat šestiválce

Diskuze (6)
Mnichovská X1 vyráží do USA. Dostane nový design světel a šestiválcový motor.

Po třech letech výroby BMW představí na autosalonu v New Yorku modernizaci svého nejmenšího SUV. Model X1 nečekají žádné převratné změny, facelift změní detaily a společně s ním se tento model vrací k šestiválcovému motoru.

Newyorská premiéra zároveň představuje uvedení modelu na americký trh – dosud začínala nabídka mnichovských SUV řadou X3. X1 se bude dovážet z továrny v Lipsku, modely X3, X5 a X6 se vyrábí v americkém Spartanburgu.

Dnes automobilka zveřejnila i první technické specifikace. V USA nabídne dvě nové verze: dvoulitrový čtyřválec X1 sDrive28i o výkonu 180 kW, který bude pohánět zadní kola, a třílitrový šestiválec X1 xDrive35i s 225 kW a pohonem všech kol.

Ani jeden z těchto modelů se nepodívá na evropské silnice. BMW pro zdejší trhy nabízí nanejvýš kombinaci obojího, X1 xDrive28i se čtyřválcem a pohonem všech kol. I tato varianta zamíří do USA, Američané se naopak nedočkají slabšího dvoulitru 20i (135 kW) ani čtyřválcových turbodieselů.

Designový facelift se zaměřuje hlavně na nový vzhled předních světlometů. Ty dostanou nové lesklé pozadí a v případě příplatkových xenonových světel i dvě dvojice obrouček ze světelných diod. Mírné retuše se dotkly i předního nárazníku a nový je tvar zpětných zrcátek s integrovanými blikači. Facelift přináší také decentní změny interiéru, například modifikovaný design volantu nebo úpravu barevného sladění materiálů.

Diskuze (6)
Avatar - fOE
5. 4. 2012 12:20
Re: Medak jasne lepsi
X1 je naprosto normalni rodine auto, stejne jako 3er. V zadu v zivote sedet nebudu a ikdyby ano tak se svou nadprumernou vyskou 182cm jsem nikdy v 3er nemel problem ani nad hlavou, ani kolena. Takze v X1 to bude jeste lepsi. X1 totiz stoji na zvednutem podvozku 3er, ne jednicky => neplest si pojmy a dojmy.
5. 4. 2012 10:02
Re: Medak jasne lepsi
Pockej si delas srandu?

Rekni mi s jakym MB tu X1 srovnavas? MB nema zadne takove male SUV.

A X1 jako hlavni rodinne auto dost tezko, je to auto pro 2 lidi maximalne. Je to trosku zvedla jednicka.

Rodinne auta - X5,X3, ML, Q7,Q5
4. 4. 2012 20:10
Re: Medak jasne lepsi
zavřete toho maďara do klece kam patří:-) boha jeho SUV je do terénu :-O
4. 4. 2012 16:21
Re: Medak jasne lepsi
Ty ani nevíš,jaký je rozdíl mezi SUV a Off-Roadem co? >:D >:D >:D
Avatar - 3_diamanty
4. 4. 2012 15:12
Re: Medak jasne lepsi
X1 ma k dlzke auta velky razvor a maly podvozok, do terenu absolutne nepouzitelne auto podobne ako nova audina A6 allroad, samozrejme kvalitne a technicky dokonale auto ale nazyvat ho SUV je smiesne - uz aj sandero stepway je viac tereeenak ako toto bmw ktore je inak zvnutra male ako yeti preto sa necudujem ze na slovensku a v cechach je ich menej ako inych drahych SUVeciek ;-)

no a inak suhlas. medak je jasne lepsi od BMW vzdy uz le nz principu ze je to mercedes ktoremu sa BMW nikdy nevyrovna :yes: