Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X2: Koncept v roce 2016, sériová verze za dva roky

David Bureš
Diskuze (4)
Model X6 bylo takový úspěch, že BMW postavilo jeho menší verzi, model X4. Nyní v Mnichově chystají ještě menší variantu, X2.

BMW chce postupně rozšířit nabídku kompaktních modelů s pohonem předních kol. Platformu UKL nejnověji použila druhá generace SUV X1, od níž bude odvozena i sportovnější verze, nazvaná X2. První její prototypy pomalu míří na silnice.

„Právě dokončujeme první prototypy. Měly by být v akci do konce měsíce,“ uvedl nejmenovaný pracovník z oddělení prototypů britskému magazínu Autocar. Vývoj X2 potrvá zhruba dva a půl roku.

Sériová verze X2 se začne prodávat v první polovině roku 2017. Již v prvních měsících příštího roku však BMW představí koncept, který naznačí křivky novinky. Design patrně naváže na větší modely X4 a X6. Jistotou je příchod pětidveřového modelu, který by však mohla doplnit i třídveřová verze X2 Sport.

Vedle platformy X1 použije nový model i její motory. V nabídce X2 se tak objeví především dvoulitrové čtyřválce. K dispozici bude podle Autocaru také 1,5litrový tříválec, který nabídku X1 obohatí až později. Vrcholem bude sportovní varianta M Performance, jejíž výkon se bude pohybovat okolo hranice 300 koní (221 kW).

X2 se stejně jako nová X1 bude vyrábět v německém Regensburgu. O výrobu předchozí X1 se staral závod v Lipsku. Důvodem přesunu je rostoucí zájem o modely i3 a i8, které se vyrábějí právě v saské továrně.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Hammunasakra
12. 6. 2015 19:00
Re: uz tych kdejakych
Tohle by nezvládly ani všechny blondýny dohromady [odkaz] [odkaz] :-)
Avatar - IbizaFR
12. 6. 2015 15:05
Re: uz tych kdejakych
jasný, blondýn který jsou bez SUV je pořád mraky >:D >:D
Avatar - Kolouš
12. 6. 2015 14:17
Re: uz tych kdejakych
napadlo Tě, že to třeba lidi chtějí?
Avatar - 3_diamanty
12. 6. 2015 13:17
uz tych kdejakych
SUV bude mat bmw pomaly viac ako klasickych limuzin.... docela zaujimave co tuto automobilku vedie k tomu aby vyrabala 10 roznych X- kovych modelov..... zeby prachy? lebo imidz si takymito zrudickami asi nezvysi..... a o ich praktickosti ( X6, X4 .. pripravovane X2 ) asi tiez skoda debat