Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X5 4,8is: Kdyby se do označení vešlo M…

Ladislav Čermák
Diskuze (13)
…tak by tam jistě patřilo. BMW oficiálně představilo vrcholnou verzi svého velkého SAV, o které jsme vás nedávno informovali.


Novinka si bere to nejlepší z dosavadní vlajkové lodi – 4,6is – a jde ještě dále. Největší změnou je instalace nového motoru, vzniklého převrtáním osmiválce 4,4 l, vyhlášeného nejlepším motorem roku 2002 a známého např. z BMW 745i či 545i. Nejrychlejší X5 bude s pomocí systémů bi-Vanos a Valvetronic dolovat 265 kW při 6.200 ot. a kroutící moment 500 Nm/3.600 ot. Přes standardně montovanou šestistupňovou automatickou převodovku Steptronic a stálý pohon všech kol xDrive tento ambiciózní agregát bude roztáčet kola až na rychlost 245 km/h, přičemž první stovku mine za 6,1 s.

Výhradně pro tento model jsou k dispozici speciální 20“ kola a dva odstíny vnějšího laku – modrá Le Mans a červená Imola. Dalšími volbami jsou i ostatní laky pro X5 - Titanium Silver, Sterling Grey a Black Sapphire. Opět exkluzivně je k dispozici čalounění krémovou Nappou, případně v kombinaci s Alcantarou. Alternativou je černá Nappa.

Počínaje březnem 2004 stávají se součástí sériové výbavy všech X5 dvojité brzdovky Brake Force Display společně s palubní kontrolou tlaku v pneumatikách. V seznamu extra výbavy pro nový modelový rok se objevují - velká dvoudílná, nezávisle posuvná panoramatická střecha, adaptivní světlomety a digitální kompas s LED displayem ve vnitřním zpětném zrcátku.





reklamní sdělení:

… více o automobilech BMW se dozvíte na www.renocar.cz . Konkrétní ceny, technické specifikace, doplňkovou výbavu a zajímavou nabídku skladových vozů najdete na stránkách smluvního partnera BMW AG fa. RENOCAR BMW.

Ladislav Čermák
Diskuze (13)