Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW1 Hamann: O kus dál

Ladislav Čermák
Diskuze (0)
Nedlouho po svém největším konkurentovi přichází se svou verzí polepšeného jedničkového BMW i laupheimský Hamann. I v tomto případě byla největší pozornost věnována ECU pokročilého dieselu.

Krátce po zveřejnění oficiálních informací o AC Schnitzer ACS1 se Hamann pochlubil s vlastním tuningem Jedničky, připraveným pro premiéru na Motor Show v Essenu. Jako první přišlo na řadu obligátní přeprogramování řídicí jednotky, díky kterému poskočily výkonové křivky modelů 118d a 120d o cca 20%. Daleko radikálnější byl Hamann při redukci světlé výšky - o 60 vpředu a 40 mm vzadu, to jsou na dnešní dobu vysoké hodnoty. To však není vše; opravdoví znalci si mohou dopřát její výškovou regulaci a přichucení sportovními tlumiči, progresivními pružinami a zadní hliníkovou rozpěrkou.

Pro vnějšek je připravena sada funkčních ozdob, počínaje aerodynamickým kitem s nárazníkem s integrovanými mlhovkami, přes exkluzivní 18" kola o rozměrech 225/40 a 255/35, až po sportovní tlumič výfuku s dvěma kulatými nerezovými koncovkami o průměru 76 mm. Ovocem na chutném poháru jsou obvyklé hliníkové doplňky - hlavice řadící páky, pedálové nástavce, koberečky a dekorace víčka palivové nádrže. Jako obvykle je samozřejmě možné jednotlivé položky zakoupit i zvlášť a v případě zásahu do ECU nahrazuje ztracenou tovární záruku svojí vlastní, limitovanou jedním rokem nebo 50 tisíci najetými km.





reklamní sdělení:

… více o automobilech BMW se dozvíte na www.renocar.cz. Konkrétní ceny, technické specifikace, doplňkovou výbavu a zajímavou nabídku skladových vozů najdete na stránkách smluvního partnera BMW AG fa. RENOCAR BMW.

Ladislav Čermák
Diskuze (0)