Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Boj o Stiga: Top Gear i nový pořad Clarksona chtějí stejné závodníky

David Bureš
Diskuze (3)
Tajemný jezdec Stig si našel množství fanoušků po celém světě. Jeho milovníci se nemusejí bát jeho konce, v nějaké formě se na obrazovkách bude objevovat i nadále.

Automobiloví fanoušci se v příštím roce mohou těšit hned na dva zajímavé motoristické pořady – inovovaný Top Gear tvořený týmem okolo moderátora Chrise Evanse a nová internetová show, na níž se podílí Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Na oba pořady čeká nejen souboj o diváky, ale patrně také o testovacího pilota.

Maskovaný testovací jezdec známý pod přezdívkou The Stig byl jedním z důležitých a oblíbených prvků dosavadního Top Gearu. Proto by si jej ráda zachovala jak modernizovaná show britské BBC, tak nový pořad Clarksona, Hammonda a Maye, který se bude vysílat prostřednictvím streamovací služby Amazon Instant Video.

Zdroj z Top Gearu britskému tabloidu Daily Mirror potvrdil, že se Stig v nějaké formě v nové show objeví. Producent nové show Andy Wilman pak otevřeně říká: „Tři kluci (Clarkson, Hammond a May) jezdí rychle a jaksepatří a jezdit tak i budou. Potřebujeme ale novou postavu.“

Oba týmy přitom podle Daily Mirror bojují o stejné tváře, které by se pod maskou tajemného jezdce ukryly. Clarkson a spol. údajně mají velký zájem o bývalého pilota Formule 1 Marka Webbera a britského mistra světa F1 z roku 2009 Jensona Buttona. Obě jména přitom byla spojována i s „novým“ Top Gearem.

Sám Chris Evans v minulosti hovořil o tom, že by rád viděl „ženského“ Stiga, což byl nápad, kterému vedení BBC tleskalo. Tuto úlohu by jistě zvládla německá závodnice Sabine Schmitzová, která se v minulosti v Top Gearu již objevila. Hovoří se však také o Susie Wolffové, testovací pilotce týmu Williams F1. A právě Wolffová je i v hledáčku Clarksona a spol.

Kdo se pod maskou tajemných jezdců objeví, zatím nevíme. Následující video však ukazuje, že minimálně BBC může díky své „farmě“ vybírat z několika uchazečů. V případě nového pořadu na Amazonu je pak jistotou, že maskovaný pilot dostane nové jméno. Licenční práva na jméno Stiga totiž drží BBC, přezdívku přitom vymysleli Clarkson s Wilmanem. V minulosti se pod maskou Stiga ukrývali závodní jezdci Perry McCarthy, Ben Collins nebo Michael Schumacher.

David Bureš
Diskuze (3)
13. 8. 2015 15:36
Re: Schumi
myslím, že nepatřilo shumimu ale přímo Ferrari které jej nechtělo nechat řídit stigem a trvalo na schumacehrovi, ale je to v zásadě jedno :-)
12. 8. 2015 17:53
Pomyleny clanok
Co to hlada na auto.cz? Myslel som ze bulvar ma vramci CNC v portfoliu Blesk.
Avatar - jimmbo205
12. 8. 2015 17:52
Schumi
Schumi "byl" Stig jen v jednom jediným dílu, kde se na okruhu testovalo černý Ferrari FXX, který patřilo právě Schumimu....