Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Borgward plánuje velké překvapení pro Ženevu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Znovuzrozená německá značka Borgward se vrací na ženevský autosalon a údajně zde předvede něco, co má být „víc než jen světová premiéra“.

Autosalon v Ženevě se v loňském roce stal místem, kde na svůj návrat mezi plnohodnotné výrobce osobních automobilů po více než padesáti letech od ukončení produkce v původním podniku upozornila značka Borgward.

Před rokem se ve Švýcarsku prezentoval Borgward pouze za pomoci pečlivě zrenovovaného modelu Isabella Coupé z posledních let jeho produkce. První moderní zástupce této značky v podobě modelu BX7 byl odhalen až na podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Borgward BX7 se při své premiéře nesetkal s příliš vřelým přijetím, což z velké části způsobila sebevědomá slova zástupců značky o její zářivé budoucnosti a tomto prvním voze ještě před jeho odhalením, což se postaralo o příliš velká očekávání, která následně zchladil nepříliš výrazný design a slabé dílenské zpracování tohoto SUV.

Borgward i přes kritiku, kterou sklidil BX7 ve své předsériové podobě, ještě na podzim loňského roku poodhalil své ambiciózní plány a podle nejnovější krátké tiskové zprávy v nich hodlá pokračovat.

Na 29.února letošního roku totiž Borgward plánuje na šestou hodinu večerní odhalení něčeho, o čemž právě samotná automobilka uvádí, že to bude „víc než jen světová premiéra“. Následně se bude značka prezentovat i na autosalonu v Ženevě.

Tímto prohlášením veškeré oficiální informace končí a navazují na ně ty neoficiální, které s ohledem na dřívější velkolepost tiskových materiálů a slov vedení znovuzrozené značky očekávají uvedení modelu BX7 v definitivní sériové podobě.

Zároveň se objevují zprávy o možném odhalení kompletní palety pěti modelů, o nichž se Borgward zmiňoval již v loňském roce, i když tehdy se mluvilo o postupném uvádění.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - 3_diamanty
27. 1. 2016 21:38
aj to suv co prislo
malo byt velke prekvapenie....a popravde... pre mna to bolo najvacsie sklamanie vtedajsieho autosalonu..... z navonok dobre utajovanej a ocakavanej stylovej znovuzrodenej znacky na mna vykukla ... doslova nejaka podivna splacanina .... a akoby klon Q5ky... hodne lacno na mna posobi uz len na fotkach ... materialy v intereri o ktorych sa popisalo uz na autosalone ani nespominam.... to je krok do minulosti .... co uz ... skratka to nevyslo .. ocakavania boli asi prilis velke ale realita ako sa ukazalo je niekde uplne inde...

ak taketo prekvapenie sokovou terapiou chystaju opat tak dakujem... neprosim ;-\
Avatar - Lonestarstate
27. 1. 2016 18:43
Logo z odrazky z bicyklu
Ta tristní kvalita je vidět i z fotek. Holt koupit si starobylý urozený německý jméno v aukci z nikoho šlechtu neudělá. :-O
Avatar - Ja Prvni 123
27. 1. 2016 18:33
Re: Každé
Podle fotek vzali Škodovku... a upravili ji v Číně k čínskému obrazu...

Ta fotka číslo 5... tam je to mimořádně zřetelné...
27. 1. 2016 18:13
Každé
nově vzniklé (reinkarnované) značce fandím, ale tady se dá očekávat jen více či méně povedený klon olympiády. :no:
Avatar - praděda7
27. 1. 2016 18:11
Borgward
Moc bych jim to přál, ale realita je úplně někde jinde...Don Quichot by mohl vyprávět... ;-\