Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus Mercedes-Benz C 220 CDI: extra koně pro naftový motor

Roman Daněk
Diskuze (8)
Dvorní tuner vozů Mercedes-Benz, společnost Brabus z Německa, si pro nadcházející výstavu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem připravil kit pohonné jednotky 220 CDI a bude jej prezentovat v upraveném sedanu třídy C.

Německou ladičskou firmu Brabus, která se specializuje na tuning vozů automobilky Mercedes-Benz, asi nemusíme na Auto.cz nějak extra představovat. Dvorní tuner Mercedesu se v současné době chystá na mezinárodní výstavu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem, kde bude vedle upraveného Smartu ForTwo Xclusive prezentovat i kit pro naftový čtyřválec 220 CDI.

Tuner si na oficiální představení přídavného modulu BRABUS POWER XTRA D3 S pro řídící jednotku vybral sedan třídy C. Chip-tuning přidá naftovému motoru 36,8 kW (49 k) a 80 Nm. C 220 CDI má po úpravách celkový výkon 162 kW (217 k) a maximální točivý moment povyskočil z rovných 400 Nm na 480 Nm. Pro srovnání: předchozí kit Brabus D3 (III) zvedl výkon C 220 CDI "pouze" na 143 kW (195 k) a točivý moment z 400 Nm na 450 Nm.

Posílené naftové Céčko zvládne akceleraci z nuly na stovku za 7,8 s a nejvyšší rychlost se zvedne zhruba o 10 km/h na celkových 239 km/h. Pro všechny modely třídy C je k dispozici nové sportovní výfukové potrubí z nerezové oceli, které ale splňuje přísné emisní normy Euro 4.

Mercedes-Benz třídy C může být u Brabusu vybaven litými koly o průměru 17, 18, 19 nebo 20 palců a odpovídajícími tlumiči s pružinami, které přispějí sportovním jízdním vlastnostem vozu a zároveň sníží jeho světlou výšku. Největší disky nabízené firmou Brabus pro třídu C jsou ráfky Monoblok VI, E a S o velikosti 9Jx20 vpředu i vzadu, obuté do pneumatik o rozměru 235/30 ZR 20 vpředu a 265/25 ZR 20 vzadu.

Brabus ve dvou verzích nabízí také výkonnější brzdový systém. Pro Mercedes-Benz třídy C je připravena i sada spoilerů, které ale vedle estetické role plní i tu funkční a jejich vývoj probíhal v aerodynamickém tunelu. Zajímavé jsou nástavce prahů, vybavené sadou diod, které posvítí vedle vozu při nastupování a vystupování.

Interiér může být čalouněn kůží v kombinaci s Alcantarou. A zákazníci si mohou objednat sportovní volant, hliníkové pedály, doplňky obložení z karbonu atd. Není bez zajímavosti, že Brabus na své výrobky poskytuje tříletou záruku s omezením na 100 000 km.

Roman Daněk
Diskuze (8)
30. 8. 2007 15:39
Pro vlastniky Cecka.....
....aby byli nad temi co maj cecka.Tak by se dal charakterizovat pocin Brabusu.Potkaj se dva,ten druhej si rekne ja ho dam,a ten prvni ho setre.....to se mi libi ;-)
Avatar - Roman Daněk (Autofun.cz)
30. 8. 2007 10:12
Re: dvorní tuner?
Nevím přesná data, tak mě klidně opravte... AMG je část automobilky Mercedes-Benz; jak se občas píše, je to divize, kdežto Brabus je nezávislý tuner, zcela jiná společnost.