Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus na autosalonu ve Frankfurtu oslaví 30 let od svého založení novým konceptem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Vedle AMG, které již nyní patří pod Mercedes-Benz je Brabus jedním z nejznámějších úpravců automobilů s třícípou hvězdou na chladiči a v letošním roce je to třicet let od založení této společnosti, která vyrábí nejrychlejší čtyřdveřové automobily.

Brabus v roce 1977 založil Bodo Buschmann a za třicet let vytvořil ze své společnosti jednu z největších firem specializujících se na úpravy automobilů, která má v současnosti statut samostatného výrobce automobilů.

K tradicím společnosti Brabus patří výroba nejrychlejších čtyřdveřových automobilů. Prvním z nich byl v roce 1984 Mercedes-Benz 190, který měl pod kapotou uložen osmiválec. Po tomto extrémním sedanu následoval v roce 1996 Brabus E V12, který stanovil světový rekord pro sedany schválené do běžného silničního provozu a v Guinessově knize rekordů měl zapsánu rychlost 330 km/h. V současti Brabus drží tento rekord s modelem Rocket, který je založen na modelu CLS a dosáhl rychlosti 365,7 km/h.

Dá se očekávat, že dárek, který Brabus nadělí na frankfurtském autosalonu sobě i svým příznivcům k oslavě třiceti let existence společnosti, bude následovat tyto modely a tak se můžeme těšit na další rychlý sedan, který je na oficiální fotografii zatím ukryt pod plachtou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)