Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brilliance BS6: Čínské kopírování pokračuje

Michal Fokt
Diskuze (27)
Zdá se, že čínské automobilky s plagiátorstvím průmyslového designu nehodlají přestat ani v blízké budoucnosti.

V posledních letech to vypadalo, že se čínské automobilky konečně rozhodly spoléhat na tvorbu vlastních designérských center a skoncují tak s kopírováním vozů evropských, japonských a amerických značek. Jenže nedávno odhalené špionážní snímky výtvoru Yema F16 EV, jenž je kopií Audi A4 nás zase vrátily do reality - tenhle přístup k designu aut zjevně nepramenil z nedostatečného know-how, ale stal se standardním chováním.

Dobře, nějaká Yema, téměř neznámý provinční výrobce... Jenže v plagiátorství jedou vesele dál i firmy, které jsme začali tak nějak považovat za natolik seriózní a známé, že už by se mohli spolehnout na vlastní invenci. Třeba značka Brilliance, které právě teď unikly špionážní fotografie modelu BS6, které slibují, že tento sedan bude zcela bezostyšnou kopií Mercedesu-Benz třídy C. A to se bavíme o autě, plánovaném do prodeje až koncem roku 2013!

V tomto případě ani nelze hovořit o inspiraci, příď vozu se zdá být věrnou kopií včetně optiky předních světlometů, dokonce rovnou faceliftované verze. Divil bych se, kdyby to ve Stuttgartu nehnali k soudu. A stejně tak bych se divil, kdyby jim to bylo něco platné...

Michal Fokt
Diskuze (27)
Avatar - Katikakus
21. 12. 2012 19:47
Re: Kopírování nebo opisování
Ja nereagoval na tebe, ale na velitele - podivej se na razeni... ;-)

Uz z obsahu prispevku ti mohlo byt jasne, ze nereaguji na tebe, kdyz odsuzuji to same, co ty.
21. 12. 2012 13:16
Re: Za pár let
nebudem, protože nebude co kopírovat >:D
21. 12. 2012 11:03
Re: Kopírování nebo opisování
A Českou povahou zase je neustále nad něčím fňukat na internetu nebo po hospodách a nic víc.Když tě Auto.cz tak štve,nechápu proč sem lezeš.
Avatar - JDM
21. 12. 2012 00:31
Re: Nevím na co si stěžujete
my nejsme líní vyrábět my za tu výrobu nechceme platit víc než by sme zaplatili číňanům takže jde o prachy a zase jen o prachy
Avatar - JDM
21. 12. 2012 00:25
Re: Brilliance BS6
tak myslím že i felda je na tom líp >:D