Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brilliance Euphoria: Trochu BMW a trochu Opel

David Bureš
Diskuze (6)
Čínská automobilka Brilliance expanduje. Na čilském trhu začala prodávat kompaktní sedan Euphoria.

Sedan Brilliance H530 se na čínském trhu prodává už dva roky. Nyní automobil expanduje do Chile, kde bude nabízen s označením Euphoria. Konkurovat má například Renaultu Fluence.

Tvary automobilu jsou na čínské poměry originální, s designem pomáhalo italské středisko Pininfarina. U čínských aut už jsme si zvykli hledat inspiraci jinými auty a najdeme ji i v tomto případě: prolis na dveřích používají mnohé Opely, příď se lehce podobá minulé generaci BMW řady 3. Této podoby si všimli i v Číně, kde je pro vůz možné zakoupit kit zahrnující loga a záslepky masky chladiče, které z H530 udělají BMW.

Automobil je dostupný s jediným motorem – benzinovou šestnáctistovkou o výkonu 81 kW a točivém momentu 151 N.m. Motor z dílny Mitsubishi spolupracuje s pětistupňovou převodovkou, manuální, nebo automatickou.

Euphoria je dlouhá 4.700 milimetrů, široká 1.790 mm a vysoká 1.470 mm, rozvor náprav činí 2.700 mm.

Auto myslí na bezpečnost, což může být tím, že sedan Brilliance BS6 kdysi propadl v evropských nárazových zkouškách Euro NCAP. Standardem je ABS, kontrola stability nebo dva airbagy, verze s automatem přidává i boční a hlavové airbagy.

Dále ve výbavě nechybí klimatizace, elektrické stahování oken nebo rádio s ovládáním na volantu. Varianta s automatickou převodovkou dále disponuje koženým volantem, koženým čalouněním, panoramatickou střechou a bezklíčovým startováním.

Brilliance na chilském trhu aktuálně prodává šest modelů. Vedle Euphorie ještě SUV V5 (podobné BMW X1), sedany Splendor a FSV, kombi Splendor Wagon a zvýšený hatchback FSV.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - twistedTSD
6. 8. 2013 16:07
Re: Dizajn karosérie už je celkom slušný
Krásou oslněn nejsem, ale je to vcelku originální. Brilliance se o vlastní design už dlouho pokouší, i když zároveň dělá třeba kopie X1 a Giulietty.
Avatar - jozephko
6. 8. 2013 15:00
Dizajn karosérie už je celkom slušný
Dizajn karosérie mi príde vyvážený a nemám dojem, že by nejakým iný model kopírovali. Dokonca by som povedal, že je lepší ako dizajn mnohých európskych značiek.
V interiéri už je neporovnateľne horšie. A o celkovej kvalite materiálov sa len ťažko dá vyjadrovať.
Ale každý rok je aspoň u niektorých čínskych značiek cítiť výrazný progres.
6. 8. 2013 12:15
Re: zvonku je to mix
Co takhle [odkaz] ?
Avatar - Bubáq
6. 8. 2013 11:04
Začíná to být vážné
Kvalita roste, a až jim přestanou smrdět plasty, pak už nebude VIDITELNÉHO rozdílu mezi čínou a ostatní produkcí.... Ani v ceníku :-)
Avatar - 3_diamanty
6. 8. 2013 10:38
zvonku je to mix
kadecoho a zvnutra tiez.

volant mi hned nieco pripomenul:

[odkaz] vs [odkaz]