Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brilliance se pokusí dobýt USA

Aleš Jungmann
Diskuze (19)
Čínská automobilka Brilliance se z Evropy chystá přeskočit i za Atlantik.

Vedení čínské automobilky Brilliance oznámilo, že plánuje rapidně zvýšit odbyt svých výrobků v zahraničí a má zřejmě v plánu odvážný útok na trh v USA. Jejím cílem je zdvojnásobit roční obrat do roku 2010 na 80 miliard juanů (zhruba 220 miliard korun českých). To by znamenalo překročit či se výrazně přiblížit k roční produkci 500.000 automobilů.

Nedávno jsme vás informovali o nelichotivém výsledku vlajkové lodi Brilliance v Evropě, modelu BS6 v nárazových testech pod patronátem sdružení ADAC. Více v článku ADAC: Brilliance BS6 totálně propadl v nárazovém testu.

Podle BusinessWeeku chystá Brilliance uvést na americký trh příští rok nový sedan s cenou okolo 20.000 amerických dolarů. Nyní se prý nachází ve fázi získávání emisních a bezpečnostních povolení.

Aleš Jungmann
Diskuze (19)
Avatar - SpiderJ
5. 7. 2007 15:31
Re: Dobití Amerických srdcí
Mno, liberálnost se jim musí nechat, ale současné požadavky Amerických řidičů určitě Brillantýna splnovat nebude :o))) Dobytí trhu bych rozhodně neočekával... Leda, že by si jí začaly kupovat celebrity, jakože podporují chudáky číńany a to by odstartovalo vlnu: "Kdo nemá čínskou popelnici není in" Ale to už je naštěstí spíš scifi >:-[]
Avatar - SpiderJ
5. 7. 2007 11:15
Re: Dobití Amerických srdcí
>:D >:D :yes:
Avatar - SpiderJ
5. 7. 2007 10:10
Dobití Amerických srdcí
Kdepak, Amerika není trh, kde by se dalo ve větším množství prodat něco neamericky vypadající, jedoucí a bourající.. Několik Amerických srdcí kvůli snaze prodat dobije, ale o jejich dobytí si mohou nechat za velkou zdí jen zdát. Nebude to ale Čína, kdo vydělá na prodeji v Americe,ale právníci a majitelé. Děsně se těším, až se poprvé nějaký Amík vybourá v téhle Brilliantní Rakvi a jeho rodina potom zažaluje celou automobilku (tedy, pokud se firma zabývající se konstrukcí a prodejem TOHOHLE dá nazývat automobilkou). Příjde je to sakra draho.. >:D