Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brisk získal významnou zakázku na dodávky snímačů pro Audi

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Brisk očekává tržby bezmála 200 milionů Kč za rok. Start výroby snímače se předpokládá v druhé polovině roku 2008.

První polovina roku 2007 byla pro táborský Brisk ve znamení hledání a ucházení se o nových zakázek, které by přinesly progresivní nárůst výroby a tržeb v dalších letech a stabilizovaly tak příjmy firmy.

Kromě nového snímače pro kopřivnickou TATRU, který se bude sériově vyráběn již od září letošního roku, se Brisk ucházel také o zakázku dodávek snímačů systému ABS pro automobilku AUDI. Tato zakázka byla ze strany AUDI vypsána na začátku letošního roku a Brisk se v souboji o její získání utkal ve výběrovém řízení s osmi světovými výrobci snímačů, mezi kterými nechyběl ani Bosch, Siemens, ATE a Electricfil.

Výběrové řízení ze strany AUDI proběhlo v několika kolech. V prvním kole byla zaslána strukturovaná nabídka. V druhém kole po přetřídění nabídek byl Brisk pozván na technickou prezentaci řešení snímače, kde byl prezentován konstrukční návrh, způsob jeho výroby a body zajištění kvality. Třetí a poslední kolo probíhalo formou internetové aukce na portálu Volkswagenu, které se zúčastnili pouze dva nejlepší dodavatelé. Brisk nabídl lepší ceny a tak, po tříkolovém schvalování nového dodavatele v nákupu AUDI, grémiu AUDI a grémiu koncernu VW, má zakázku jistou.

Důležitým faktorem pro kladné rozhodnutí bylo i to, že BRISK vyrábí a dodává snímače ABS pro domácí Škodu Auto. Roční cílové dodávané množství je 4,5 milionu kusů pro všechny modely značky AUDI, což znamená pro Brisk bezmála 200 milionů Kč tržeb za rok. Start výroby snímače se předpokládá v druhé polovině roku 2008.

Ondřej Láník
Diskuze (4)
24. 7. 2007 05:03
Re: cena
A kolik je takovych snimacu na jednom aute?