Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brněnský okruh bude hlídat 1000 policistů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Více než tisícovka policistů a strážníků dohlédne o víkendu na dopravní provoz a bezpečnost návštěvníků Velké ceny ČR silničních motocyklů na Masarykově okruhu v Brně.

Policie upozorňuje motoristy, aby příjezd do areálu nenechávali na poslední chvíli, mimo jiné kvůli opravám na dálnici D1, která zůstává hlavní příjezdovou trasou. Dopravu může komplikovat situace v Žebětíně, jehož část je staveništěm. Podle policie bude průjezd městskou částí zachován, motoristům ale doporučují, aby na Velkou cenu jeli po dálnici. V Žebětíně bude oproti loňsku také připravené menší parkoviště než v minulosti.

Podle Miloslava Macháta z jihomoravské policie by měli motoristé využívat zejména velké parkoviště naproti vstupu na okruh. Příznivci motorismu by na něm měli bez problémů zaparkovat. Loni v den závodu parkovalo v okolí Masarykova okruhu 8300 aut, 2900 motocyklů, 60 autobusů a 120 karavanů.

Na parkovišti bude mít své stanoviště i policie. "Pokryjeme celé parkoviště, aby tam nedocházelo ke krádežím a budeme také využívat cyklohlídky. Loni se nám to osvědčilo, je to mobilnější," uvedl Machát. Policie bude dělat také kontroly na alkohol a drogy. "Tyto problémy budeme řešit nekompromisně," dodal Machát.

Na Velkou cenu do Brna míří každoročně desetitisíce lidí. "Kolonám se nevyhneme," uvedl Machát. Brněnský dopravní podnik návštěvníkům doporučuje, aby k cestě na okruh využili linku 400, která jede z Mendlova náměstí. Ve špičce před závody pojede jednou za dvě minuty. "V neděli nasadíme až 80 autobusů. Nejlepší je nechat auto v centru Brna," uvedl Jan Seitl z brněnského dopravního podniku. Linku 400 doplní speciální linka X, která bude jezdit kyvadlově v okolí okruhu. Obě linky mají konečnou před bránou automotodromu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
25. 8. 2013 13:44
Hondy
jsou letos bez konkurence.
Fantasticky vykon. Marquez je famozni!
Avatar - flyboyeda
23. 8. 2013 22:14
Můj tip
1 Marques

2 Pedrosa

3 Lorenzo

4 Rossi