Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BRP Can-Am Spyder: nová dimenze roadsterů

Roman Daněk
Diskuze (1)
Renomovaná kanadská firma Bombardier Recreational Products poskládala tříkolový roadster Can-Am Spyder, který pohání dvouválec Rotax o výkonu 106 koní.

Po pár špionážních fotografiích, které oběhly internet, se dostavily i první informace o nové tříkolce z produkce kanadské firmy Bombardier Recreational Products (BRP). Tato společnost pronikla na trh svými výbornými užitkovými i sportovními čtyřkolkami nebo vodními a sněžnými skútry. A že to kluci umí dobře poskládat, svědčí i třetí místo Španěla José Maria Peny v letošní dakarské rally v kategorii ATV (čtyřkolky).

V současné době se na trh tlačí nová éra tříkolových vozítek s jedním kolem vzadu, na našem serveru jsme psali o strojích Gilera Fuoco 500, Piaggio MP3 400 a Brudeli 625L, a firma BRP nechce stát stranou. "Náš Can-Am Spyder roadster otevírá novou dimenzí silničního ježdění a přináší nepoznané zážitky a zkušenosti," řekl Jose Boisjoli. prezident firmy BRP.

Tříkolku pohání čtyřtaktní, kapalinou chlazený dvouválec od firmy Rotax o objemu 990 cm3. Agregát má výkon 78 kW (103 k) a výkon na zadní kolo přenáší přes pětirychlostní převodovku a ozubený řemen. Suchá hmotnost Can-Am Spyderu je 316 kg. Roadster bude mít ve výbavě i ABS, kontrolu trakce, stabilizační systém a imobilizér. V přední části tříkolky je i zavazadlový prostor o objemu 44 l.

Základní cena Can-Am Spyderu bude začínat na 14 999 USD a v nabídce budou dvě barvy: stříbrná (šedá) a zlatá (žlutá). První zákazníci v Americe se mohou těšit na zajímavý stroj již letos, v Evropě se Can-Am Spyder roadster začátkem příštího roku.

Roman Daněk
Diskuze (1)