Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bruno Senna továrním jezdcem McLaren GT

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Novou posilou pro tým McLaren GT se oficiálně stal bývalý jezdec Formule 1 Bruno Senna.

McLaren GT, který se věnuje vývoji závodních derivátů silničních modelů britské značky a do vybraných závodů nasazuje tovární 650S GT3, oficiálně oznámil, že pro sezónu 2015 získal posilu v podobě Bruno Senny.

Závodník, který loni v říjnu oslavil své jednatřicáté narozeniny, se bude ve službách McLarenu podílet na vývoji modelů 650S Sprint a 650S GT3. S druhým jmenovaným pak bude Senna startovat ve vybraných podnicích, jejichž přehled hodlá McLaren zveřejnit v následujících týdnech.

Bruno Senna ke svému vstupu do služeb McLarenu uvedl, že je pro něj velkou poctou pracovat pro tým, který má tak bohatou historii a je navíc prostřednictvím Formule 1 nesmazatelně spojen s jeho strýcem Ayrtonem Sennou.

Brazilský závodník má bohaté zkušenosti z Formule 3, GP2 Series, Le Mans Series a rovněž z Formule 1, v níž působil v letech 2010 až 2012. V loňském a předloňském roce působil ve službách automobilky Aston Martin, s jejímiž vozy startoval s sérii vytrvalostních závodů FIA WEC a rovněž se jako jezdec zapojil do seriálu čistě elektřinou poháněných monopostů Formula E.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)