Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Chiron v měřítku 1:18 vypadá jako originál. Levné ale nebude

Jan Mička
Diskuze (2)
Při pohledu na úvodní fotku si jistě řada z vás řekne, že jde o skutečný automobil, avšak není tomu tak. Jde o neuvěřitelně detailně vyrobený model v měřítku 1:18!

Bugatti Chiron se řadí k nejrychlejším, nejsilnějším, a bohužel také nejdražším sériově vyráběným automobilům světa. Celkem má vzniknou pouze 500 kusů, každý s cenou nejméně 2,4 milionu eur (asi 65 milionů korun), nicméně přestože je to opravdu hodně, jdou na dračku. Jak jsme uvedli v minulém týdnu, je téměř polovině produkce rozprodaná, což je vzhledem k březnové premiéře vozu opravdu slušná bilance.

Někomu se za celý život nepoštěstí se s automobilem setkat osobně, naštěstí však existují výrobci výstavních modelů, kteří umožní získat alespoň malou záplatu. Aktuálně hovoříme o italské společnosti MR Collection Models, která se zabývá výrobou oficiálních licencovaných modelů značek Alfa Romeo, Audi, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Pagani a Porsche, přičemž právě Chiron obohatí nabídku již v posledním čtvrtletí letošního roku.

Těžko se tomu věří, ale vůz na fotografiích je skutečně pouze výstavní model v měřítku 1:18. Vypadá jako originál! Výrobce jej nabídne v devíti barevných provedeních za dosud nezveřejněnou cenu, ta však rozhodně nebude nízká. V České republice kupříkladu existuje jediný oficiální prodejce modelů od MR Collection Models, přičemž některé kousky stojí bezmála deset tisíc korun. U Chironu byste aktuálně žádnou cenu nenašli, vůz je zatím pouze na objednávku.

Jan Mička
Diskuze (2)
30. 8. 2016 10:34
Ziadna pecka
Tak som sa na to pozrel a vobec ma ten model neohuril, posobi to na mna lacno. Podla mna vyzera velmi plastovo a pravdepodobne plastovy aj bude. Za tu cenu by mohli vyrabat uz trosku autentickejsi model s kovovou (ked uz nie karbonovou) karoseriou a realnym sklom. Doma mam model Chevrolet Corvette 56, ktory je rozhodne krajsi a pritom kupeny v normalnom hrackarstve. Neviem sice aky je autenticky oproti originalu ale ma kovovu karoseriu, da sa tocit volantom a kolesami ako aj otvarat dvere a kapota >:D
29. 8. 2016 22:02
prodejce - cena
S tím prodejcem to nebude až tak žhavé, viz [odkaz]