Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti: Veyron bude mít nástupce

Dan Vořechovský
Diskuze (8)
Rozdílné představy o vývoji automobilky Bugatti mají její prezident a koncernový sourozenec Porsche.

Navzdory obávám o budoucnost automobilky Bugatti se její prezident, Thomas Bscher, vyjádřil, že hodlá v rozvoji automobilky, která je součástí koncernu Volkswagen, pokračovat. V rozhovoru pro americká média Bscher prozradil, že Veyron bude mít svého pokračovatele. Vůz navazující na Veyron by s ním měl mít mnoho společného, protože Bugatti potřebuje snižovat výdaje na vývoj a zužitkovat náklady, které investovalo do vývoje jednoho z nejdražších automobilů na trhu.

V souvislosti s využitím vynaložených investic připraví Bugatti několik malosériových variant současného Veyronu, jehož samotného se vyrobí pouze 300 kusů. Hovoří se také o tom, že Bugatti pracuje na verzi Veyronu s odstranitelnou střechou, která by měla stát 1,9 milionu dolarů.

Uvnitř Volkswagenu probíhá menší válka mezi koncernovými automobilkami Porsche a Bugatti. Porsche tlačí na vedení Volkswagenu, aby z Bugatti učinilo ještě exkluzivnější značku, než je nyní. Prezident Bugatti se ale vyjádřil přesně opačně a hodlá naopak na trh přivést více modelů za přijatelnější ceny. Uvnitř koncernu ale panují obavy, jak by se produkce automobilů Bugatti s uvažovanou cenou pod 300 tisíc dolarů dotkla koncernových sesterských automobilek Bentley a Lamborghini. Rozhodnutí o směřování Bugatti zatím nebylo v rámci koncernu učiněno.

Dan Vořechovský
Diskuze (8)