Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Veyron Grand Sport L'Or Blanc: Porcelánový Veyron v Kalifornii (video)

David Bureš
Diskuze (1)
Veyron s porcelánovým interiérem zavítal na přehlídku Quail Motorsports Gathering v kalifornském Monterey.

Během Montereyského automobilového týdne mají všichni místní automobiloví fanoušci žně. V této době, kdy se koná slavná přehlídka Concours d'Elegance v Pebble Beach či méně známá Quail Motorsports Gathering, totiž mají velkou šanci, že potkají svůj vysněný vůz, a to třeba jednokusový Bugatti Veyron Grand Sport L'Or Blanc.

Právě tento Veyron Grand Sport s netradičním modrobílým lakem a porcelánovými doplňky zachytil jeden z místních fanoušků, jak se projíždí na kalifornských silnicích. Spolu s dalšími supersporty a historickými vozy se zúčastnil letošního Quail Motorsports Gathering.

Bugatti Veyron Grand Sport L'Or Blanc vznikl ve spolupráci s berlínskou Porzellan-Manufatur, která vůz doplnila o porcelánové doplňky. Podle Bugatti jde dokonce o první aplikaci tohoto materiálu na světě pro automobil určený do běžného provozu.

Porcelánové doplňky jsou nečekaně přirozeným dekoračním prvkem v interiéru. Asi nejvíc je vidět reliéf bílého slona na motorové přepážce mezi sedadly, neobvyklá je aplikace na středové konzole a výplních dveří.

Barevné provedení karoserie je malou hříčkou s pozorovatelem. Na první pohled vypadá tento Veyron Grand Sport jako vůz s mnoha přirozenými odlesky. Speciální povrchová úprava ve skutečnosti není plná odlesků, ale pouze tvarů, které je připomínají. Na modro-bílém voze díky tomu nyní vynikají dosud málo zřetelné detaily tvarování karoserie.

Letos představený Veyron Grand Sport L'Or Blanc vznikl v jediném exempláři. Jeho cena činí 1,65 milionu euro. Výchozí Veyron Grand Sport byl v době uvedení na trh před dvěma roky ke koupi za 1,4 milionu euro bez daně.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - S8
27. 8. 2011 16:04
Porcelan
No, nevím, já si vždycky myslel, že na svíčkách je porcelán taky, takže to asi nebude první aplikace tohoto materiálu na automobil určený pro silniční provoz na světě.......Nebo se pletu?