Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Veyron L’Or Blanc jezdil v ulicích Paříže (video)

David Bureš
Diskuze (2)
Modrobílý exemplář patří mezi nejvzácnější Veyrony vůbec, v jeho interiéru se totiž objevuje porcelán.

V ulicích Paříže je možné potkat mnohé supersporty včetně nejrychlejšího auta světa, Bugatti Veyron. Exemplář z přiloženého videa ale není jen tak nějakým Veyronem, jedná se totiž o edici Veyron Grand Sport L’Or Blanc vyrobený v jediném exempláři.

Automobil byl sice spatřen v Paříži, registrován je však v Saudské Arábii. Majitel za speciální Veyron zaplatil nejméně 1,65 milionu euro – taková byla jeho cena v loňském roce.

Bugatti Veyron Grand Sport L'Or Blanc vznikl ve spolupráci s berlínskou Porzellan-Manufatur, která auto doplnila o porcelánové doplňky. Podle Bugatti jde dokonce o první aplikaci tohoto materiálu na světě pro automobil určený do běžného provozu.

Porcelánové doplňky jsou nečekaně přirozeným dekoračním prvkem v interiéru. Asi nejvíc je vidět reliéf bílého slona na motorové přepážce mezi sedadly, neobvyklá je aplikace na středové konzole a výplních dveří.

Barevné provedení karoserie je malou hříčkou s pozorovatelem. Na první pohled vypadá tento Veyron Grand Sport jako vůz s mnoha přirozenými odlesky. Speciální povrchová úprava ve skutečnosti není plná odlesků, ale pouze tvarů, které je připomínají. Na modro-bílém voze díky tomu nyní vynikají dosud málo zřetelné detaily tvarování karoserie.

David Bureš
Diskuze (2)
19. 4. 2012 11:41
Re: Veyron treba hodnotit s dobou ked vzniklo
Už není co faceliftovat.
Auto už jednou drobným FL prošlo. Viz např. přední světla a jejich denní svícení.