Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buick Encore: První fotografie

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Buick chystá novinku: crossover Encore. Na světě je první oficiální fotografie nového modelu, který bude představen na začátku příštího roku v Detroitu.

Informace je už oficiální, z nového modelu nám toho ovšem zatím tato divize General Motors moc neukazuje. Crossover má pro současné portfolio Buicku typickou vodopádovou masku chladiče se svislými žebry. Pojme pětici pasažérů a na cestu jim budou svítit xenonové výbojky. Všimněte si designu hlavních světel. Nepřipomínají vám tak trochu Opel Antara?

Encore pro modelový rok 2013 se představí 10. ledna 2012 na výstavě NAIAS v detroitském Cobo Center. Zda bude jen značkovou variantou Antary či tvarově svébytným modelem tedy teprve uvidíme. Automobilka hodlá v příštích třech týdnech auto postupně odhalovat, a to i na sociálních sítích. Koncernové sdílení (tedy badge-engineering) Američané v současné době uplatňují u řady Regal, která je jen verzí Opelu Insignia s jiným logem. Encore doplní severoamerickou nabídku sedanů Verano, Regal, LaCrosse, Lucerne a velkého SUV Enclave.

Buick je v současnosti asi nejméně známou značkou koncernu General Motors v Evropě. Přitom má za sebou bohatou historii, která začala již v roce 1903! Stala se také jedním ze zakládajících členů General Motors, který vznikl o pět let později. Ze starého kontinentu ovšem nové buicky zmizely již před druhou světovou válkou. Přitom není bez zajímavosti, že v období 1927-1931 fungoval montážní závod GM německém v Berlíně.

Buick přežil nedávnou restrukturalizaci koncernu, ale v současnosti jej živí hlavně čínský trh, v nejlidnatější zemi světa také vyrábí.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - Ondore
16. 12. 2011 16:29
Re: Buick
Asi mi niečo ušlo, ktoré modely okrem Regal sú ešte preznačkované Ople?

A teraz všeobecne - Buick sa naozaj kamsi prepadával, ale novo uvádzané modely podľa mna patria medzi tú lepšiu časť trhu a skromne odhadujem, že naši (čítaj európski) kritici majú vo svojej garáži na 90% káru, ktorá sa na Buick nechytá. A to nehovorím o pomere value for money...
Avatar - prekladys
16. 12. 2011 16:16
buicky nezmizely z evropských linek před válkou
"Ze starého kontinentu ovšem nové buicky zmizely již před druhou světovou válkou. "

montáž buicků na evropském kontinentu skončila až v průběhu 60. let. ještě v roce 63 se vozy s trojitým erbem kompletovaly ve francii, švýcarsku a belgii.
Avatar - Bristol
16. 12. 2011 13:59
Buick
mrzí mě že Buick je momentálně takový jaký je...jsou to vlastně jakési přeznačkované a jemně upravené opely...a to je škoda...Buick byl donedávna mojí oblíbenou americkou značkou...spolu s lincolnem...to co z něj je teď má do automobilky docela daleko...bohužel... :no:
Avatar - Starfighter
16. 12. 2011 12:09
Buick Ignore
Kříženec masky Tatry 138 a světel z Mercedesu? :-|