Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac chce růst, přestěhuje se do New Yorku

Jan Mička
Diskuze (10)
Koncern General Motors chce expandovat. V souvislosti s tím osamostatní klíčové značky, pro tuto chvíli je to Cadillac.

Americkým koncernem General Motors sice otřásá skandál kvůli závadám na zapalování, o kterých se vědělo, a přesto nebyla sjednána náprava. Ani tyto problémy však nebrání rozšíření, které firma plánuje. Podle posledních informací se má ze značky Cadillac stát samostatná jednotka se sídlem v New Yorku, kde prý jsou pro tyto účely lepší podmínky.

Proč zrovna Cadillac a ne třeba evropský Opel? Protože chce koncern zaútočit na nejlepší prodejní výsledky konkurenčních značek luxusního segmentu. Nejedná se přitom pouze o americký trh, ale o celkový růst značky v globálním měřítku. V budoucnu bychom se tak mohli s těmito modely více setkávat také u nás, to je však pouze hudba budoucnosti.

Ale jen pro upřesnění – Cadillac se do New Yorku nestěhuje kompletně, pouze se zde vytvoří ústředí, ze kterého se bude řídit počínání značky na globálním trhu. Klíčová pracoviště jako je vývoj nebo montáž stále tedy zůstanou v Michiganu, potažmo Detroitu.

I přes velké problémy, které koncernu General Motors přinesl nesčetněkrát omílaný skandál, se značce Cadillac daří. Své pobočky má ve více než čtyřiceti zemích světa, v loňském roce zaregistrovala globální růst o 28 procent a 10 procent si připsala v letošním roce. Samotná změna sídla Cadillacu asi výrazně nepomůže, rozšíření nabídky však stoprocentně ano. Třeba nová vlajková loď, která by se měla prodávat také v Evropě.

Jan Mička
Diskuze (10)
Avatar - ladsla
27. 9. 2014 18:52
Re: Re:
Cadillacu se nedari , kdyz ma letosni rok nejsilnejsi za poslednich 5 let? Neporovnavej jen prodeje v us, ale globalne.
Avatar - ladsla
27. 9. 2014 18:45
Re: Cadillac boduje
Z denkeru mam granda uz tam podruhe nejdu. Nejak me ti cesti sedi importeri cece nepresvedcili. ;-\
25. 9. 2014 15:54
Re: Re:
Chápem, že si fanúšik amerických áut a opakujem, že ma neteší, ak sa Cadillacu nedarí, ale zasa netreba prekrúcať fakty: faktom je, že tohto roku Audi, Mercedes aj BMW jednotlivo predali v USA viac áut ako Cadillac: [odkaz]

ATS je pomerne nový model, ale jeho predaje napriek tomu nestúpajú, ale klesajú.
Avatar - Barrichello
25. 9. 2014 15:12
Re:
Tak jde o to kde válacuje a čím.
Evropa je jasná, evropa ameriky moc nekupuje a když už, tak fanoušci amerik v posledí době kupují hlavně kupé (Mustang, Camaro, Vette, Chalenger), pikpay (RAM a Ford F) a pak SUV (Escalade, SRX, GrandCherokee, Durango, Suburban, Tahoe, Yukon, Explorer atd).

USA - tam je to válvování tak, že globálně 4 německé prémiové značky (Audi, BMW, Porsche, BMW) samozřejmě válcují Cadillac a Lincoln, ale jednotlivě nikoliv. Nebo s modely, které konkurence nemá jako sou BMW 3 (ATS je oproti trojce k mání chvilku) , nebo s kupé a kabriolety, které Cadillac nemá.

V číně pak to válcování je, ale nesmí se zapomínat na úspěšný Buick, což sice prémie není, ale tam patří k luxusnějším vozům a vozy střední a vyšší střední třídy má taky v nabídce a prodává se jich tam hafo.

Japonsko a arábie taky nebudou moc o válcování, takže nejvíc to válcování probíhá v Evropě a Jižní americe.
25. 9. 2014 13:38
Re: Cadillac boduje
Myslím, že na všetkých svetových trhoch majú priestoru na expanziu až-až, najmä árijská konkurencia ich valcuje hlava-nehlava ;-)