Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac míří vysoko - přichází XLR

redakce AUTO.CZ
Diskuze (44)
Americká automobilka Cadillac, která doposud vyráběla luxusní, avšak technicky nepříliš pokročilé vozy, se chystá zaútočit na jeden z nejlepších automobilů současnosti, Mercedes-Benz SL.

Představujeme vám nový luxusní kabriolet Cadillac XLR, který půjde do prodeje v USA v létě tohoto roku.

Automobil je postaven na podvozkové platformě shodné s příští generací Chevroletu Corvette. Technicky nesmírně vyspělý vůz má ocelovou základní strukturu, ke které jsou komplikovanou technologií přivařeny hliníkové díly tvořící části interiéru. Povrchové panely karosérie jsou plastové, podlaha interiéru je z vrstveného kompozitu s balsovým jádrem a pevná skládací střecha využívá magnézium.

Pohonnou jednotkou je známý Northstar 4.6 V8, který dává nejvyšší výkon 237 kW (325 k). Poháněna jsou zadní kola přes pětistupňovou automatiku. Vůz by měl být, dle údajů výrobce, lehčí a tím pádem rychlejší než jeho největší konkurenti, kterými jsou Mercedes-Benz SL 500, Jaguar XK8 či Lexus SC 430.

Vynikající jízdní vlastnosti by měly být zaručeny aplikací nejnovější generace ESP a elektronicky řízeného pérování s tlumiči, které disponují elektricky měnitelnou viskozitou oleje(!).

Interiér je velmi luxusní, kvalitní a originální, což ne vždy bývá u amerických vozů zvykem.

Luxusní výbava vozu je na nejvyšší úrovni: sedadla čalouněná jemnou kůží jsou vyhřívaná i klimatizovaná, tempomat s radarem udržuje samočinně patřičnou vzdálenost od ostatních aut, navigační systém je na bázi DVD, nikoli obyčejné CD-ROM. Řidič může vůz nastartovat pouhým tlačítkem, aniž by musel vůbec vyndat klíček (kartu) z kapsy, mnohé funkce jsou ovládány hlasem a za příplatek bude k dispozici dokonce head-up display, který promítá informace přímo na čelní sklo do řidičova zorného pole.

Rádio může být vybaveno funkcí příjmu stovek stanic přes satelit a na sedmipalcovém LCD displeji na středové konzoli lze přehrávat filmy z DVD. To ovšem pouze, pokud vůz stojí…

redakce AUTO.CZ
Diskuze (44)