Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac představí nové logo v Pebble Beach

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Automobilka Cadillac pracuje na významné změně svého loga, jejíž součástí má být vypuštění tradičního vavřínového věnce.

Cadillac pokračuje ve své snaze přiblížit se mladší klientele a jedním z kroků, jak toho dosáhnout má být podle Automotive News i nové logo. Jeho premiéra se má odehrát na letošní srpnové přehlídce automobilové elegance v kalifornském Pebble Beach, což potvrdil i mluvčí automobilky.

Ve své 111-leté historii již změnil Cadillac své logo téměř čtyřicetkrát. Jednou z tradičních součástí loga Cadillacu je vavřínový věnec, který byl používán v prvních letech značky, ale od čtyřicátých let až do začátku osmdesátých let chyběl. Současné logo je využíváno automobilkou od roku 1999.

V nejnovějším provedení má být vavřínový věnec opuštěn i díky reakcím ze strany zákazníků. Ti jej považují za zastaralý symbol, odkazující na éru křižníků silnic z padesátých až sedmdesátých let, přestože právě v tomto období věnec součástí loga nebyl.

Nové logo má být podle neoficiálních zdrojů jednodílné a působit jednoduše a zároveň moderně, aby odpovídalo současnému stylu značky a její snaze o vytvoření image výrobce prémiových a luxusních vozů se sportovním stylem.

Premiéra loga se má sice odehrát letos v srpnu, ale první sériové vozy značky Cadillac jím mají být vybaveny až od modelového roku 2015.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Avatar - Barrichello
25. 7. 2013 13:58
Re: Proč?
To máš sice pravdu, ale tohle poslední patří k těm nejhezčím....I když to z těch 60-70 let taky mělo svoje kouzlo
Avatar - Pekelná Micinka
25. 7. 2013 12:15
Re: Proč?
Tak pokud se logo změnilo 40 krát, tak to nemá na tradici vliv. ;-)
Avatar - Barrichello
25. 7. 2013 08:49
Re: Proč?
to máš bohužel pravdu
Avatar - Pekelná Micinka
25. 7. 2013 01:43
Re: Proč?
Neviděl jsem to zezadu, ale ani tento nevypadá dobře. Viděl jsem to z mírného nadhledu za silného sluníčka, ale opravdu to nebylo pěkný. Napadlo mě, že to mohla být Musa, ale masku to mělo tuhle větší bez svislých žeber.
Avatar - Stejsn
25. 7. 2013 00:22
No, než to rákosí
mi tam spíš vadí to lego.