Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac přichází se svými platinovými řadami

Dan Vořechovský
Diskuze (12)
Cadillac navazuje na svou historii luxusní značky sériemi, které dostanou do výbavy interiéru luxusní dekorativní prvky.

Platinové série, limitované edice vybraných modelů, které jsou doplněny o elegantní a zejména pak luxusní prvky interiéru, si budou moci dopřát zákazníci roadsteru XLR a sedanů STS a DTS. Automobily této limitované edice se inspirovaly u populárního modelu Escalade ESV Platinum, který byl nabízen v letech 2004 až 2006 a do segmentu SUV přinesl několik nových luxusních prvků. Platinové série přitom mají u Cadillacu dlouhou tradici, neboť nenavazují na nic jiného, než na rukodělné provedení interiéru dřívějších modelů Cadillacu. Platinové modely se vyznačují zejména bohatým využitím chromu, pravého dřeva a špičkového čalounění.

Platinová série roadsteru XLR zahrnuje exkluzívní patnáctipaprsková osmnáctipalcová kola, mřížku chladiče z leštěného chromu, speciální barvu karoserie (jasný ametyst) a také exkluzivní znak platinové série. V interiéru najdeme obložení z pravého olivového a jasanového dřeva a barva interiéru je tzv. “kašmírová”. Vrchní část přístrojové desky a obložení dveří jsou potaženy ručně zpracovávanou kůží. Alcantrou jsou potaženy protisluneční clony a sloupky karoserie. Další znak platinové série pak najdeme na prahu dveří. Roadster bude v tomto provedení dostupný v prvním čtvrtletí příštího roku.

Sedan STS je obut do osmnáctipalcových pochromovaných kol, leštěný chrom najdeme také na mřížce chladiče. Chromu, ale nikoli leštěnému, se nevyhnuly ani vnější kliky dveří. V interiéru se chlubí ruční výrobou přístrojová deska, obklady dveří a také středová konzole. Sedadla jsou celá z kůže, která je částečně anilínová, a nese označení Tuscany. Chrom nechybí ani v interiéru a najdeme ho na přístrojové desce a na dveřích. Kůží je potažený volant, který je také vyhřívaný. Nechybí ani dřevěné prvky, prémiové rohože a znak platinové série na prahu dveří. Interiér je nabízen v barevném provedení “ebenové dřevo” nebo “kakao/kašmír”. Podobně jako roadster bude i sedan STS dostupný v prvním čtvrtletí roku 2007 a to buď s vidlicovým šestiválcem nebo osmiválcem Northstar.

Třetím do party je sedan DTS, který dostal osmnáctipalcová kola, a chrom podobně jako u předchozího modelu najdeme na mřížce chladiče a klikách dveří. Spolu se znakem platinové série mají tyto prvky podpořit barevné provedení sedanu v “ebenovém dřevu”. Interiér je nabízen v barevném provedení “světlý len” nebo “kakao”. V interiéru najdeme de facto to stejné jako v předchozích modelech, jen v jiných poměrech, tedy obložení z olivového a jasanového dřeva, sedadla potažená částečně anilínovou kůží, přístrojovou desku potaženou ručně řezanou a sešívanou kůží. Kůží je potažené i obložení dveří a středová konzole. Dále se zákazníci mohou těšit na kůží obšitý vyhřívaný volant s dřevěnými a chromovými prvky. Vůz bude dostupný od srpna roku 2007.

Dan Vořechovský
Diskuze (12)
Avatar - Lonestarstate
2. 12. 2006 14:54
Re: ....
Tak to byla bílá perleť. Tradiční cadillacovská příplatková barva. :yes:
Avatar - Lonestarstate
1. 12. 2006 16:44
Re: Nebude zo psa slanina
a v čem přesně spočívá ten "rohlík"? :-)
Avatar - Lonestarstate
1. 12. 2006 16:43
Re: Mne sa to pozdava
Mně se to líbí velmi. Nádhera a kvalitka. Ceny ještě zveřejněny nebyly, ale když v roce 2004 uvedli na trh minulou generaci Cadillac Escalade ESV Platinum, tak cenový posun od normálního ESV byl z 60 000 USD na 67 000 USD. Tedy XLR Platinum odhaduju na 84 000 USD (1,8 milionu). STS a DTS Platinum na 57 000 USD (1,2 milionu). Český DPH a EU clo = přihoď 29%. A máš cenu "na vlastní pěst". Přihoď dalších zhruba 30% a máš "šedou cenu" s 4-letou zárukou.