Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac to bude v Evropě zkoušet dál

Diskuze (2)
GM vymyslel novou strategii, jak dostat prémiovou značku Cadillac k evropským zákazníkům.

Cadillac v Evropě – to je spojení, které má za sebou už několik neúspěšných pokusů o razantní průlom. V současné době portfoliu dominuje model vyšší střední třídy CTS ve verzích sedan, kombi a kupé. Na úzkou cílovou skupinu míří obří SUV Escalade a o přízeň zákazníků se uchází i méně opulentní (a tedy pro Evropu vhodnější) menší SUV s názvem SRX.

Podle informací britského magazínu Autocar plánuje Cadillac expanzi, která bude brát v potaz i možnosti uplatnění modelů v Evropě. V nejbližších letech mají proto vzniknout hned dva modely konkurující zavedeným prémiovým značkám na jejich domácím poli.

Větší z nich zamíří do segmentu pětimetrových limuzín, menší naopak zaútočí na klasické sedany střední třídy. Design se bude v obou případech inspirovat loňskou studií XTS Platinum.

O použité technice zatím není nic známo, věříme ale, že fiasko jménem Cadillac BLS bylo pro GM dostatečně poučné.

Největší vadou celého plánu nakonec může být politika v oblasti motorizací. Benzinové V6 nejsou tím, na co by evropský zákazník slyšel, a otázku turbodieselů prý zatím Cadillac stále vyřešenou nemá. S pomocí Opelu by se mohl dostat k dvoulitrovým čtyřválcům (přidávají se ale potenciální komplikace se záměnou příčné za podélnou zástavbu), instalaci šestiválcových turbodieselů dosud v General Motors uspokojivě nevyřešili.

Diskuze (2)
Avatar - Balkan
24. 3. 2011 15:21
Re: To je dobře
suhlasim, a zaujalo ma že po mnohych pokusoch, veď len raz to skusili od 2005 kedy začali s CTS...nechce mi niekto nahovoriť že predaj tych par Seville bol pokus o distribuciu? No pozri, ak budu v Opel showroomoch a aj Opel servisi ich servisovať, bude to lepšie ako teraz. Plus, tie diesle...nemam ich rad- ale asi musi byť. Ceny su OK, som zistoval ze napr. CTS s 3,0 aj s kožou a automatom by ma vyšiel(novy) okolo 50 tis EUR(1,25mil. Kc), BMW 335i v takejto konfiguracii stoji viac, o BMW 5 nehovorim. Kvalitu maju, rozsirit vyber, udrzat dobre ceny, zlepsit siet a som presvedceny ze vysledky sa proste dostavia.
p. s. v blizkej buducnosti aj ja planujem kupit CTS :-)
Avatar - Barrichello
24. 3. 2011 12:13
To je dobře
byla by chyba to vzdát. Cadillac je zajímavá alternativa zavedeným značkám a má co nabídnout.