Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac: Vývoj nových dieselů jede dál, bez ohledu na Dieselgate

Michal Fokt
Diskuze (16)
Nejluxusnější značka koncernu General Motors chce svá auta nabídnout i s naftovými motory. Aféra Volkswagenu na tomto rozhodnutí nic nemění.

V souvislosti se skandálem Dieselgate se objevily názory, že turbodiesely mnohou v Americe úplně skončit. Asi to jsou obavy zbytečné (nebo snad marné?), tamní magazín Car and Driver teď vyzpovídal šéfa Cadillacu Johana de Nysschen a zdá se, že minimálně koncern GM aféra Vokswagenu v plánech nijak nezviklala.

Cadillac už nějakou dobu vyhrožuje, že nabídku výrazně rozšíří o dieselové motorizace a rozhodně tak nečiní kvůli pro značku naprosto nevýznamnému evropskému trhu - chce prodávat nafťáky i v USA. Nyní de Nysschen situaci komentuje s tím, že dnes je sice v Americe vnímání dieselů "trochu" pošramoceno, nicméně věří v postupné obnovení důvěry.

Ostatně nic jiného mu ani nezbývá, vývoj nafťáků Cadillac je prý momentálně v takové fázi rozpracování, že jediné možné řešení je projekt dokončit. Nové motory navíc mají být k dispozici i pro další značky koncernu General Motors, které tak dostanou pohonné jednotky, vyvinuté podle nejvyšších standardů této luxusní značky, což by mělo být pro zákazníky zárukou kvality a potřebné reputace.

Michal Fokt
Diskuze (16)
29. 1. 2016 10:14
Re: Vyvijet muzou
v Trutnove je ONO a asi 400 metru od ni Shellka, na ONU je benzin a nafra stabilne levnejsi o cca 3-5 korun na litr, u ONA jsou fronty temer furt, jen vyjimecne se me tam stane ze prijedu a jsem prvni u stojanu, na te Shellce jsem za posledni 3 roky nevidel jedine auto, me neni jasny jak ta cerpacka muze fungovat? to ji jako dotujou z celostatnich trzeb ostatnich benzinek? >:D
Avatar - Barrichello
28. 1. 2016 15:48
Re: Vyvijet muzou
V USA nejamj dph a spotřební dan na benzín jako u nás, proto to tam může stát trochu jiné peníze. Samozřjemě v cench sou i marže kolem 3-8 kč na litru.

ONO to má za 25,50, sou borci co to ještě dnes prodávaj za 32 >:D
Avatar - Balkan
28. 1. 2016 14:52
Re: Vyvijet muzou
vyvyjat treba. Cena nafty na trhoch sa hybe dost, islo postupne z 40$ na 100$ za barel a potom dole na 50 potom hore na 80 a teraz je niekde na 30$. Podla toho sa vyvijaju ceny v USA. V SK a CZ sa to smerom dole hybe pomalsie :no: ;-\ Ale to neznamena ze Cadillac seriozny diesel nepotrebuje. 80% predanych prémiových aut v stredenj Europe je diesel(mysli sa tym BMW, Mercedes, Audi).

Cize vlastne v skutocnosti Cadillac konkureje len s 15-20% produkcie. A nie s velkou castou
Avatar - Barrichello
28. 1. 2016 00:49
Re: Vyvijet muzou
chevy: tady máš odkaz [odkaz]

Je to z Texasu
27. 1. 2016 23:41
Re: Vyvijet muzou
Tobě to nepřijde u Vás markantní? 25%?
To je jakoby u nás stál Benzín 20,- a nafta 25,-
Pak by na benzín jezdili i traktory