Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Capirossi a Bayliss tvoří tým Marlboro Ducati

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Loris Capirossi pojede v příští sezoně v týmu Ducati, který zároveň oznámil nového hlavního sponzora, kterým bude Marlboro. Již dříve byl potvrzen úřadující šampión Superbiků Troy Bayliss.

Ducati příští rok vstoupí do Mistrovství světa silničních motocyklů. Závodit bude ve třídě MotoGP se strojem nazvaným Desmosedici. Ducati počátkem týdne oficiálně potvrdila Troye Baylisse a Lorise Capirossiho jako tovární jezdce týmu, který bude sponzorován společností Marlboro. Oba jezdci mají dvouleté smlouvy, se sponzorem byla uzavřená čtyřletá smlouva. Technologickým partnerem zůstává společnost Shell, Ducati tak bude hodně připomínat tým Ferrari F1.

„S Marlborem jsme podepsali čtyřletou smlouvu, která nám umožní vstoupit do MotoGP s vědomím, že za sebou máme sponzora, který se podílel na mnoha skvělých kapitolách motoristického sportu. Díky němu bude moci přistoupit k nové výzvě s velkým nadšením. Těší nás důvěra, kterou do nás společnost v roli hlavního sponzora vložila,“ uvedl Claudio Domenicali, CEO Ducati Corse neboli sportovního oddělení společnosti. K jezdeckému složení pak dodal: „Velmi jsme toužili po Troyovi s Lorisem, protože oba prokázali svůj nevšední talent a hlavně naprostou oddanost našemu projektu. Na obou je vidět touha po vítězství a schopnost vypořádat se s novou výzvou, což sehrálo rozhodující roli v našem rozhodování. Díky jejich zkušenostem si jsme jisti, že budeme debutovat se špičkovým týmem a se správnou motivací k co nejrychlejšímu vývoji Desmosedici. Pro všechny lidi u Ducati Corse je přítomnost dvou šampiónů další motivací. Jsme si vědomi problémů, které leží před námi, ale stejně tak víme, že máme lidské, finanční i technické zdroje na to, abychom k tomu přistoupili s maximálním zaujetím a odhodláním. Také jsme rádi, že jsme naší volbou vyhověli přání Ducatistů. Troy a Loris získali nejvíce v hlasů v nedávných volbách na našich internetových stránkách.“

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)