Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlos Ghosn odstupuje z vedení Nissanu

Michal Fokt
Diskuze (14)

Carlos Ghosn dostal před lety automobilku Nissan z existenčních problémů, nyní je, zdá se, práce skončena.

Carlos Ghosn končí u Nissanu - a to už 1. dubna. Není to ovšem apríl. Když Nissan koncem 90. let víceméně bankrotoval, Renault jej de facto koupil, jakkoli se tomu oficiálně říká strategická aliance a do čela japonské značky posadil manažera Carlose Ghosna, jenž v poměrně krátké době dokázal dostat automobilku zpátky na nohy. Ostatně magazín Forbes před časem poznamenal, že je Ghosn v Japonsku zhruba stejně známý jako Godzilla. :) Není ani tajemstvím, že si za svou práci pro Nissan nechal dobře zaplatit.

Nyní už se Nissan patrně bez manažerských schopností libanonsko-brazilského manažera obejde, Carlos k 1. dubnu odstupuje a do vedení japonské značky se vrací Japonec Hiroto Saikawa. Automobilka oficiální důvody nezveřejnila, Ghosn pouze vyjádřil přesvědčení, že za roky svého působení sestavil takový tým, jenž dokáže Nissan vést.

V zákulisí se spekuluje o zdravotních problémech a přepracování, ostatně není divu, Ghosn je dříč i na japonské poměry. Po skončení ve funkci CEO Nissanu mu stále zůstává na bedrech vedení celé aliance Renault Nissan a funkce ředitele nedávno koupeného Mitsubishi. Ostatně ani Nissan úplně neopouští, zůstává členem dozorčí rady.

Michal Fokt
Diskuze (14)
24. 2. 2017 02:56
Re: kéž by zničil áďu
Dr. Chocholoušku, opravdu by nebylo možné Ádovi naordinovat nějakou účinnou léčbu_ >:D
Avatar - pelikoš
23. 2. 2017 15:42
Re: kéž by zničil áďu
blijící smajlík
Teď zničí Mitsubishi
:no: zatím zničil vše, na co šáhnul :no: :no: :no: Tenhle ...(nic slušného mne nenapadá) dělá z pěkných a kvalitních vozů šmejdské kreatury :no: :no: :no:
23. 2. 2017 14:13
Re: Na jeho misto - chlapa co ma vizi...
Faktem je, že za aféru Mitsubishi už někdo z Renaultu musel být nepochybně velmi dobře odměněn :-)
23. 2. 2017 12:53
Re: hmmm
Kdysi jsem četl, že velkou nelibost vzbudilo jeho tažení proti některým japonským akcionářům Nissanu, kteří ze své pozice prosazovali ne příliš výhodné smlouvy se subdodavateli, které sami ovládali.