Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlos Ghosn: tento rok bude pro automobilový průmysl rekordní

Dan Vořechovský
Diskuze (2)
Tento rok se má podle Carlose Ghosna po celém světě prodat 69 až 70 milionů vozidel, což by byl nový rekord.

Šéf třetí největší japonské automobilky Nissan Motor Carlos Ghosn se domnívá, že tento rok bude co do prodeje pro globální automobilový průmysl rekordní. Podle Ghosna se letos po celém světě prodá 69 až 70 milionů vozidel. Na tiskové konferenci při návštěvě Mexika dokonce prohlásil, že o tom nepochybuje.

Podle šéfa Nissanu se vývoj automobilového průmyslu výrazně liší podle regionů. Rychlý růst prodeje je možné sledovat v Číně, Brazílii a na dalších rozvíjejících se trzích, zatímco poptávka po nových vozech v Evropě tento rok zřejmě klesne. Evropa podle Ghosna prochází obtížným obdobím a trh v USA se zotavuje z kolapsu před dvěma lety.

Nissan na základě lepšího než očekávaného prvního pololetí tohoto roku upravil výhled prodeje nových automobilů v Evropě. Trh by měl letos podle japonské automobilky klesnout o 7 až 9 procent. Předchozí odhad hovořil o poklesu o 10 procent.

Carlos Ghosn se na tiskové konferenci ještě krátce vyjádřil k vývoji investice do mexických továren. Investice ve výši 600 milionů dolarů byla zatím naplněna z poloviny a Nissan počítá s tím, že v mexických továrnách začne od příštího roku vyrábět kompaktní model March (Micra) a také nespecifikovaný čtyřdveřový sedan a pětidveřové SUV.

Dan Vořechovský
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
19. 7. 2010 08:34
Re: To je pravda
ale kušuj ty brepto.to je holá zavist,že to ghosnovi jde...
Avatar - Ada je zase tady
18. 7. 2010 20:07
To je pravda
Vokswagen opet zvysi naskok nad koncernem rendlik a syn. :-)