Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlsson ve Frankfurtu: Od městského mini až po luxusní SUV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Na stánku společnosti Carlsson se odehrálo několik světových premiér od úpravy malého Smartu, přes kupé CLS a limuzínu řady S až po SUV GL.

Nejmenším zástupcem značky Carlsson se stal Smart Fortwo Coupé, který tato firma upravila do podoby luxusního městského vozítka. Hlavní novinky představují denní světla z LED, sedmnáctipalcová litá kola 1/6 REVO, decentní karosářské doplňky a exkluzivní čalounění sedadel kombinující kůži a Alcantaru.

Světovou premiéru měl na IAA Carlsson CK63 RS, založený na novém Mercedesu CLS 63 AMG. Exteriér tohoto vozu dostal kompletní aerodynamický paket s komponenty z karbonu, který zahrnuje mimo jiné přední i zadní nárazník a nástavce prahů. K úpravám exteriéru patří i 20palcová kola, zatímco v interiéru vládne čalounění kůží Nappa Exclusive. Dvojicí turbodmychadel přeplňovaný osmiválec o objemu 5,5litru disponuje výkonem 478 kW (649 k) a točivým momentem 900 Nm.

Pod označením Carlsson CS 60 se ukrývá úprava Mercedesu S 600. I tento model se od výchozí vozu odlišuje upraveným exteriérem s agresivně tvarovanými nárazníky, nástavci prahů, spoilerem na zádi a 20palcovými koly. Výkon přeplňovaného vidlicového dvanáctiválce o objemu 5,5 litru je 441 kW (600 k) točivý moment vrcholí hodnotou 1024 Nm. Luxusní limuzína zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,4 s a dosáhne maximální rychlosti 320 km/h.

Poslední novinkou byl Carlsson CGL 45, který vychází z Mercedesu GL 450. V případě tohoto vozu se jedná o speciální designovou úpravu pro čínský trh. SUV nese novou masku chladiče, přední i zadní nárazník, nástavce prahů a stojí na nových litých kolech. V případě interiéru Carlsson uvádí, že jej lze upravit podle přání zákazníka.




Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)