Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlsson ML CD32: luxusní SUV

Roman Daněk
Diskuze (13)
Známá ladičská firma Carlsson z Německa se specializuje na tuning vozů Mercedes-Benz. Úprava dieselového šestiválce je v nabídce tunera dlouho, bylo jen otázkou času, kdy se tento kit připraví i pro třídu M.

Německá tuningová společnost Carlsson upravuje pouze auta značky Mercedes-Benz. Nedávno jsme vám popisovali vyladění robustnějšího SUV třídy GL, teď je tu paket pro majitele ML 320 CDI.

Karosářský kit je dostupný pro všechny verze ML a obsahuje: nový přední nárazník, maska má více vtoků pro lepší sání vzduchu do motorového prostoru a tradiční trojcípá hvězda automobilky Mercedes-Benz byla nahrazena logem Carlssonu. Na zádi je modifikovaný zadní nárazník a čtveřice chromovaných koncovek. Pohledu na vůz z profilu dominují velká kola z lehkých slitin a zákazník si může zvolit, zda bude chtít 22palcové disky s pneumatikami o šířce 295 mm nebo 23palcová kola o šířce 315 mm.

Tuning dieselového šestiválce o objemu 3,0 l začíná u nového softwaru řídící jednotky, pokračuje u změn sání a plnícího tlaku turbodmychadla a končí u optimalizace výfukového systému. Výkon SUV vzrostl z 165 kW na 218 kW (296 k) a točivý moment povyskočil o 102 Nm na celkových 612 Nm. V nabídce od Carlssonu nechybí pro tento model naladění podvozku s novým elektronicky řízeným odpružením C-Tronic a snížení světlé výšky vozu až o 40 mm.

Roman Daněk
Diskuze (13)