Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Caterham potvrdil prodej svého týmu F1

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Caterham Group uvádí na pravou míru dřívější informace o svém prodeji. Ve skutečnosti má nového majitele pouze tým Formule 1.

Caterham Group, zahrnující značky Caterham Cars, Caterham Composites, Caterham Technology & Innovation (CTI), Caterham Racing (GP2), Caterham Moto Racing Team (Moto2) a Caterham Bikes zůstává po prodeji týmu Formule 1 bez větších změn pod vedením generálního ředitele Grahama Macdonalda a akcionářů, jimiž jsou Tony Fernandes a Kamarudin Meranun.

Caterham F1 Team patří od začátku letošního července konsorciu investorů ze Švýcarska a Středního Východu. Tým má i s novými majiteli minimálně do konce letošní sezóny vystupovat pod svým dosavadním názvem a prozatím se neplánuje ani stěhování z Leafieldu, kde je hlavní sídlo týmu.

Změny v rámci týmu se zatím odehrávají v jeho vedení, z nějž s okamžitou platností odstoupil dosavadní šéf Cyril Abiteboul. Na jeho místo zamířil Christijan Albert, který má se světem Formule 1 zkušenosti mimo jiné i jako jezdec týmů Minardi, Midland a Spyker.

Caterham Group se po prodeji týmu Formule 1 hodlá naplno věnovat aktivitám svých zbývajících divizí. Z nich se nejlépe daří Caterham Composites se zakázkami z leteckého, námořního i automobilového průmyslu a velmi dobře si má vést i automobilka Caterham Cars, jejíž kapacita nestíhá poptávce a zákazníci, kteří si v současnosti objednají nový vůz si na něj mohou počkat až do ledna příštího roku.

Divize CTI po prodeji týmu Formule 1 získala nové prostředky na pokračování vývoje vlajkové lodi Caterhamu. Tou se má stát dvoumístný sportovní vůz s interním kódovým označením C120, na němž Caterham původně pracoval společně s Renaultem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)