Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Celníci potrestali v Ústeckém kraji na silnicích přes 3000 řidičů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Celníci v Ústeckém kraji za první pololetí přistihli přes 3000 řidičů, kteří neměli v pořádku doklady za použití komunikace. Loni jich za stejnou dobu bylo o 380 méně. Na pokutách vybrali kontroloři zhruba 2,4 milionu korun.

Speciálně vybavené vozy sledují dálnici D8, zpoplatněnou spojnici mezi krajským městem a Teplicemi R63 a silnici I/13. "Od začátku roku jsme odhalili 1423 případů, kdy se zjistily nedostatky u vozidel s povinností hradit mýtné," uvedl mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý. Na pokutách zaplatili řidiči 608.000 korun, zhruba 500 případů předali kontroloři do správního řízení. Ve stejném období loni zjistili celníci nedostatky v 1686 případech a vybrali na místě 957.500 korun.

Nejčastějším způsobem kontroly je zastavení vozidla, dále kontrola na parkovištích, zřídka už celníci používají dalekohled. Nejčastějším prohřeškem kromě chybějící dálniční známky je nesprávně vylepený nebo nevyplněný kupon či chybějící kontrolní ústřižek. Celníci mohou na místě dát pokutu do 5000 korun.

Od ledna do června celníci přistihli 1793 řidičů bez vylepeného kuponu. Za tento přestupkem uložili pokuty v celkové výši 1,8 milionu korun. Za stejnou dobu v roce 2013 bylo 1150 potrestaných řidičů, kteří na místě zaplatili 715.000 korun.

K dobrovolným úhradám pokut na místě přispělo zejména u cizinců to, že mají možnost zaplatit kartou pomocí přenosného platebního terminálu. "Tímto způsobem platí velká většina cizinců a také většina řidičů nákladních aut. U osobních aut stále převažují složenky," řekl Nejedlý.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
8. 8. 2014 11:51
Re: ok
:-) >:D >:D >:D

Tak Ty jsi pobavil. To neni vec policie, ale financaku.

Navic, pri vsi ucte, stat nepotrebuje dalsi penize ze soukrome ujetych km, mame vysoke danove zatizeni v CR (aspon tedy pro poctive firmy; a fyz osoby take neplati malo). Stat neodvadi dobrou praci, takze jsem proti jakekoliv dalsi podpory statu.

Bohuzel nevis jak to funguje, pri pouziti sluzebniho auta platis nejen (samozrejme) benzin za ujete km, ktere si firma nemuze vykazat jako sluzebni. Take se zamestnanci zvysuje danovy zaklad o 1% z porizovaci ceny auta, plati tedy vyssi dan (byt ujel 1 km soukrome) a stat na tom regulerne vydelava. Kdyz pouzivas soukrome sluzebni auto kazdy mesic a stalo 1 mil. CZK, danovy zaklad se Ti kazdy mesic navysi o 10 tis. CZK, ze ktereho zaplatis par tisic CZK statu...
Kdyby zmenili platbu pouze za ujete soukr km, ktere by si firma nemohla dat do nakladu a zrusili zvyseni danoveho zakladu, jen by na tom vydelali, lide by pak nemeli problem priznavat soukrome km a zaplatili si pouze benzin / naftu.

Stat na tom vydelava svym zpusobem i dnes - kdyby clovek nejel tim sluzebnim soukrome, nejsou penize za benzin, take se vice vydela na servisech atd. kdyz se s autem jezdi.

Jsi trosicku zavistivy clovicek, vid?
Avatar - Zetti
8. 8. 2014 07:29
Re: ok
jaka dan, zase mluvis z cesty?