Česká online pojišťovna nabízí unikátní podmínky řidičům i cestovatelům

Prezentace klienta
Diskuze (1)
Každý motorista ví, jak důležité je vybrat správné havarijní pojištění. Za co nejlepší cenu by mělo poskytovat maximální krytí škod. To zní jako pohádka. Moderní pojišťovnictví se ale ubírá právě tímto směrem.

Průkopníkem se před dvěma lety stala První klubová pojišťovna založená na principu sdílené ekonomiky.

Auto patří při cestách na dovolenou k nejoblíbenějším dopravním prostředkům. Nabízí sice jedinečnou svobodu, ale zároveň je silniční doprava spojená s řadou rizik a nepatří k těm zrovna nejbezpečnějším. Kvůli tomu není nutné nechat auto zaparkované v garáži, stačí najít férové pojišťovacího partnera, na kterého bude v případném krytí škod spolehnutí.

Podle Marka Orawského, zakladatele první české peer to peer pojišťovny, mají peníze z pojistného vždy pomoct tam, kde je potřeba. Klubovka si proto zakládá kromě finanční spolehlivosti také na osobním přístupu. Funguje na principu sdílené ekonomiky, takže se mnoho jejích členů mezi sebou zná. To pomáhá předcházet pojistným podvodům i tzv. nafukování škod, ke kterému zvláště u havarijních pojistek velmi často dochází.

„Vztah klienta a pojišťovny je dnes nastavený tak, že já platím peníze pojišťovně, a když se mi něco přihodí, je mi v podstatě jedno kolik oprava stojí, protože já to neplatím. Peníze jdou z rukou “někoho jiného”. Dochází tím k obrovskému plýtvání. Například cena za opravu auta placená pojišťovnou bývá o 50, 100, až 200 procent vyšší, než kdyby si ji zákazník platil ze svého. To vše musí někdo zaplatit – klienti, kteří si hradí pojištění, ale zrovna ho nečerpají,“ vysvětluje Marek Orawski.

Pro fungování systému První klubové pojišťovny je klíčová ohleduplnost členů. Díky ní může každý z nich na pojistném ušetřit ročně až několik tisíc korun. „Naši klienti vědí, že pokud by si ze společného balíku peněz nechali vyplatit něco navíc, nad rámec reálné škody, jejich známý, který je pozval, ve výsledku také dostane zpět méně peněz. Toto morální hledisko snižuje tendenci podvádět,“ doplňuje.

Klubovka slibuje v rámci havarijního pojištění fixní spoluúčast, nikoliv procentuální. Za bezeškodné období, stejně jako při odstoupení od smlouvy, dostane klient poměrnou částku ze zaplacené pojistky zpět. Pojišťovna si bere z uhrazených pojistek 17 % za správu a čtvrtinu částky nevyplacené na krytí škod vkládá do fondu rezerv. Zbytek peněz vrací klientům. Loni jim takto vrátila přes 30 % z uhrazených pojistek.

Když dovolenou pokazí úraz

K létu patří i rekreační sporty. Rizika s nimi spojená pokrývá u Klubovky základní cestovní pojištění, které platí už 4 hodiny po sjednání. Při nehodách na domácí půdě, tedy v klasickém úrazovém pojištění, Klubovka nabízí na českém trhu nejvyšší krytí dlouhodobé pracovní neschopnosti. Dalším benefitem je, že ho lze sjednat online bez nutnosti předložení potvrzení o příjmech. Nově Klubovka do úrazového pojištění zařadila také riziko zdravotních následků v důsledku terorismu.

„Odpovídá to nastavení našeho úrazového pojištění. To na rozdíl od ostatních pojišťoven za rozumnou cenu dostatečně chrání i před následky skutečně vážných zranění. A právě ta jsou při teroristických útocích častá,“ říká Marek Orawski.

Prezentace klienta
Diskuze (1)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
8. 1. 2019 06:06
Cestovní pojištění
My když jedeme na dovolenou do zahraničí, tak si sjednáváme samostatně cestovní pojištění. Vždy vybíráme podle toho, jestli jedeme v zimě, nebo v létě. O jarních prázdninách se chystáme s dětmi lyžovat do Alp a už máme sjednané pojištění od [odkaz] .